Cât l-a costat pe focșăneanul „Dan Parfum” amenințarea și hărțuirea unui judecător în propria sală de judecată

0
2816

Focșăneanul Dumitru Avram cunoscut ca „Dan Parfum” sau „Upi” a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Galați pentru hărțuirea și ultragierea unei judecătoare. Focșăneanul a fost pus sub acuzare pentru ultraj judiciar, hărțuire și încălcarea solemnității ședinței în urma unui incident petrecut în sala de judecată, în data de 18 noiembrie 2019, la Judecătoria Focșani. Dumitru Avram avea un proces civil în fața judecătoarei respective, însă totul s-a transformat într-un incident urât.

Potrivit datelor din dosar, la data respectivă, Dumitru Avram se afla în sala de judecată având calitatea de petent într-un dosar în care contesta o amendă la regimul circulației rutiere aplicată de polițiștii locali din Focșani. Nemulțumit că judecătoarea a luat dosarele cu avocați, dar și că a fost nevoit să aștepte 2 ore în sala de judecată, Dumitru Avram s-a ridicat în picioare și i-a spus judecătoarei că o citație trebuie să cuprindă atât ziua, cât și ora la care trebuie să fie strigată cauza și că în nicio țară civilizată nu se întâmplă așa ceva. Enervat la culme, focșăneanul a părăsit sala și a revenit în jurul orei 13:00. O oră mai târziu dosarul acestuia i-a fost strigat, moment în care grefierul a constatat că juristul Poliției Locale Focșani nu era prezent la proces. Acela a fost momentul în care Dumitru Avram a răbufnit, afirmând că „poliția este șmecheră”.

Judecătoarea l-a amendat cu 100 de lei și a dispus evacuarea acestuia din sală

Conform declarației din rechizitoriu, Dumitru Avram s-ar fi simțit nedreptățit și a acuzat că judecătoarea a făcut instrucție cu el. „Doamna judecător i-a apelat cauza, ocazie cu care a întrebat dacă poate să depună taxa de timbru, aceasta reproșându-i că nici nu a ajuns dosarul în mâna dânsei de la doamna grefier, iar în acest moment a dispus amendarea sa cu suma de 100 lei și i-a spus „ia stai jos”. Peste 3 secunde i-a spus „ridică-te”, făcând practic instrucție cu el. După ce l-a amendat, inculpatul i-a spus că în occident judecătorii nu se comporta așa, ei fiind elita societății, apoi l-a amendat iar cu 100 lei. În aceste condiții, i-a spus că înțelege să o recuze întrucât îl instiga mereu. S-a întors cu spatele la completul de judecată, întrucât din experiența sa din străinătate, din occident, o persoană când se întoarce cu spatele la sala de judecată, la acel moment formulează cerere de recuzare a completului, se arată în rechizitoriu. Focșăneanul acuzat că a avut un comportament sfidător la adresa instanței de judecată”, dar și că a amenințat președintele completului de judecată, respectiv „noi discutăm altfel, nu așa” și „ne mai vedem noi, puștoaico”, aducând la cunoștința instanței că „este cel mai periculos om din 20 de țări”. Acela a fost momentul în care a fost dispusă evacuarea petentului din sală de către jandarmi, nu înainte de a-i mai aplica o amendă de 100 de lei pentru că „a continuat să aibă un comportament necorespunzător, devenind din ce în ce mai agresiv verbal, aspecte care au fost de natură să afecteze solemnitatea procedurilor judiciare desfășurate în fața instanței de judecată”.

Dumitru Avram a pândit judecătoarea pentru „a-și face singur dreptate”

Conform declarațiilor din dosar, după ce a părăsit sala de judecată, Dumitru Avram a dat târcoale instanței prin acțiuni de supraveghere cu intenția de a se răzbuna pe președintele completului de judecată. În actul de sesizare al instanței se arată că focșăneanul „în mod repetat a desfășurat acțiuni de supraveghere a locului de muncă a persoanei vătămate, din care rezultă intenția clară de a se răzbuna pe președintele de completului de judecată, respectiv s-a interesat despre locul unde se află ieșirea magistraților și a așteptat/ staționat/ plimbat în jurul Palatului de Justiție până după ora 16,00, încercând, la un moment dat, să intre, fiind oprit însă de un jandarm, aspecte care i-au cauzat persoanei vătămate o stare de temere”. Focșăneanul a ajuns inclusiv la cealaltă cale de acces în incinta instituției, respectiv cea a magistraților. A întrebat jandarmerița de la ușă dacă pe acolo ies magistrații, spunându-i că „dorește să-și facă singur dreptate”. Cum accesul în instanță i-a fost refuzat, Dumitru Avram a așteptat afară ieșirea magistraților din instituție. Speriată, judecătoarea a solicitat sprijinul unui jandarm care asigura paza instituției pentru a merge la poliție să depună plângere. „Era vizibil afectată, speriată, palidă și tremura când și-a sunat soțul să îl anunțe”, a declarat unul dintre jandarmii care asigura paza instanței. Polițiștii au intrat pe fir și l-au pus sub acuzare pentru hărțuire, ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței.

Dumitru Avram, zis „Dan Parfum” sau „Upi” condamnat definitiv la 10 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare

Cu toate că în cursul anchetei și în fața instanței de judecată, Dumitru Avram a negat acuzațiile aduse împotriva sa, magistrații Curții de Apel Galați l-au condamnat definitv la 10 luni și 20 de zile de închisoare cu supendare. Pe parcursul procesului Avram a susținut că a fost o glumă atunci când i-a spus judecătoareai că el este „Upi-Mafiotul”. Mai mult decât atât, acesta amai precizat că a folosit sintagma „ne auzim noi, fato”, în contextul în care urma să se întâlnească la următorul termen în respectivul dosar. A negat că ar fi urmărit-o pe judecătoare și a susținut că nu a amenințat-o și nu a hărțuit-o pe persoana vătămată, „în contextul amenițărilor aplicate de doamna judecător s-a enervat un pic, dar nu exagerat” și a considerat că acel cuvânt adresat, respectiv „puștoaico”, „nu este o jignire, ci un cuvânt tineresc, chiar frumos, conform definiției din dicționar, se adresează unei persoane mult mai tinere, nicidecum nu înseamnă hărțuire”, se mai arată în motivarea Curții de Apel Galați. Într-o primă instanță, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe Dumitru Avram la 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru comiterea celor trei infracțiuni, pedeapsa fiind suspendată. Cu toate că a contestat decizia magistraților de la Brăila, judecătorii Curții de Apel Galați au menținut sentința primei instanțe, condamnarea rămânând definitivă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.