Câtă apă este necesar sa consumi în timpul antrenamentelor? Recomandările specialiștilor în sport

0
82

Dacă faci sport și te-ai întrebat vreodată câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament sau dacă este permis acest lucru, acum specialiștii recomandă  că este esențial să te hidratezi chiar și în perioada în care depui efort fizic. Există o mulțime de mituri cu privire la consumul de apă în timpul ședințelor de sport. Hai să aflăm împreună care sunt cele mai recente recomandări ale specialiștilor în sport.

Hidratarea organismului este foarte importantă, iar apa nu ar trebui să lipsească din viața ta. Aportul de apă este cu atât mai importantă și necesar cu cât obișnuiești să depui și efort fizic fie din munca pe care o depui fie prin efortu fizic făcut in sălile de gimnastică. În astfel de situații trebuie să te asiguri că organismul tău primește necesarul de apă de care are nevoie pentru a îndeplini exercițiile la care este supus.

Câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament

Specialiștii recomandă ca în timpul antrenamentelor solicitante trebuie să consumi o cantitate semnificativă de apă pentru că în timpul sportului transpiri si corpul tău va elimina apă. Procesul de transpirație este normal și crește pe măsură ce efortul fizic depus este făcut la intensitate mare.

Astfel, apa eliminată prin transpirație trebuie înlocuită printr-un aport de lichide, pentru a nu suferi o deshidratare a organismului. Conform studiilor corpul uman este compus din peste 70 % apă. Organismul uman nu poate funcționa în parametrii normali dacă nu este hidratat corespunzător și pe deasupra o persoană care se hidratează corect va avea un randament mult mai bun în timpul antrenamentelor, decât o persoană care nu s-a hidratat suficient. Specialiștii în sport mai spun și că deshidratarea poate duce la apariția unor probleme mai grave de sănătate cum ar fi creșterea în greutate, apariția pietrelor la rinichi, constipația și multe altele. Oamenii din domeniu spun că apa ar trebui consumată în cantitatea care îți este ție necesară și mai ales înainte de antrenament, cu moderație în timpul antrenamentelor, dar și după terminarea acestora,

Câtă apă este recomandat să consumi zilnic

Apa consumată  zilnic variază de la o persoană la alta. Organismul uman pierde apă constant, pe tot parcursul întregii zile, prin procesul de micțiune sau prin cel de transpirație. Așadar, este foarte important să te hidratezi corespunzător. Consumul minim recomandat zilnic este de 2 litri de apă, dar acest număr poate să varieze în funcție de greutate, sex, înălțime, efortul fizic depus zilnic și multe alte aspecte. Din acest motiv specialiștii spun că trebuie să te hidratezi zilnic în funcție de nevoile tale individuale. Specialiștii ne sfătuiesc ca hidratarea corespunzătoare trebuie făcută cu băuturi cât mai sănătoase cum ar fi: apa, ceaiuri, smoothie-uri de legume și fructe și nu recomandă, sub nici o formă, consumul de băuturi alcoolice sau sucuri acidulate.

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.