Cătălin Toma a reprezentat România președinte al delegației autorităților locale și județene la Congresul Puterilor Locale și Regionale din Europa

0
121

În calitatea sa de președinte al delegației autorităților locale și județene din România, Cătălin Toma a participat miercuri la Congresul Puterilor Locale și Regionale din Europa, eveniment care s-a desfășurat la București. În cadrul întâlnirii oficiale cu raportorii desemnați pentru monitorizarea respectării prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale (Marc Cools, președintele Grupului Liberal-Democrat la congres și David Eray, președintele delegației elvețiene la eveniment) s-au purtat discuții la obiect despre noutățile legislative dar și despre soluțiile găsite de țara noastră pentru creșterea capacității administrative și consolidarea democrației. „În calitate de fost parlamentar și ales local, actual președinte al Consiliului Județean Vrancea, pot să afirm că în România s-au făcut pași importanți în implementarea prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale (CEAL) și în continuare vom analiza măsurile dispuse în Raportul de monitorizare din anul 2011. Concluzia întâlnirii a fost că România este pe drumul cel bun, iar fondurile pe care le-a accesat în ultimii 12 ani au contribuit la îndeplinirea mai multor criterii prevăzute în Carta Europeană a Autonomiei Locale”, a precizat președintele delegației române, Cătălin Toma. Printre cei prezenți la congres, din partea României, s-au numărat Constantin Toma (primarul municipiului Buzău), Attila Korodi (primar Miercurea Ciuc), Diana Iancu (decan al Facultății de Administrație Publică), Emilian Oprea (primar Chitila), Anastase Moraru (primar Isaccea), Valentin Ivan (primar comuna Sadu, județul Sibiu). Congresul Puterilor Locale și Regionale din Europa (CPLRE) a fost înființat în anul 1994, înlocuind „Conferința autorităților locale și regionale din Europa” creată în 1957. Astăzi, Congresul este un jucător major în promovarea democrației autentice de bază în cele 46 de state membre ale Consiliului Europei. CPLRE este vocea regiunilor și a autorităților locale din Europa.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.