Cătălin Toma, candidatul alianței PNL-USR-PLUS la Consiliul Județean Vrancea: “Îmi doresc Vrancea puternică, frumoasă, educată. Este timpul să ne alegem altă soartă!”

0
304

Cu o vastă experiență în administrația publică, candidatul alianței PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea este de părere că județul va putea să aibă un viitor dacă există implicare și dialog. Proiectele majore de dezvoltare pentru Vrancea au rămas închise în sertarele actualei administrații județene PSD care a preferat să vină odată la patru ani cu promisiuni și vorbe goale. Cătălin Toma este în asentimentul vrâncenilor care au renunțat să mai spere, atât timp cât de mai bine de 20 de ani, în Vrancea nu s-a făcut mai nimic și spune că totul pleacă de la atitudinea celor care au condus județul în toata această perioadă. Este conștient de faptul că odată ce faci promisiuni față de cetățeni trebuie să faci totul pentru a le respecta. Candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea a mai spus că în toată această perioadă nu s-a văzut nicio schimbare în bine în ceea ce privește dezvoltarea județului iar atitudinea față de cetățean a celor care l-au condus nu s-a schimbat niciodată.

Deschiderea față de oameni i-a adus și un mandat de primar al comunei Jariștea la alegerile locale din anul 2008. În primii 4 ani de mandat ca edil al comunei, Cătălin Toma s-a implicat în proiecte de dezvoltare, a dat dovadă de seriozitate și respect față de locuitorii comunei. Realizările pe plan local i-au făcut pe cetățeni să-l crediteze pentru încă un mandat în fruntea comunei. La sfârșitul lui 2016, Cătălin Toma a decis să se implice activ în dezvoltarea județului și a candidat cu succes pentru un mandat de parlamentar. Din postura sa de cetățean, primar sau senator, candidatul alianței PNL-USR-PLUS a văzut cum cea mai importantă instituție din Vrancea s-a transformat într-o fortăreață pentru cei care nu aveau aceeași culoare politică cu actualul președinte al CJ. Din ședințele publice nu au lipsit amenințările, cenzura și jignirile aduse consilierilor Partidului Național Liberal care au încercat, de fiecare dată, să oprească cheltuirea banului public fără noimă.

Provin dintr-o familie tipic vrânceană, cu un tată îndrăgostit de vița de vie și cu planuri mari de dezvoltare în această direcție după 1989. Chiar dacă am muncit în copilărie alături de el și am învățat multe despre secretele viei, vocația mea m-a condus pe alt drum. Direcția în care se îndrepta administrația locală din Jariștea m-a determinat să candidez, cu succes, la primărie, iar realizările mele pe plan local au condus la rezultate tot mai bune la fiecare tur de alegeri. Am încercat să fiu, în primul rând, partenerul cetățenilor, fiind deschis total dialogului. Acest lucru îl vrea și pentru Consiliul Județean care în acest moment pare o fortăreață. Cunosc primari care nu au pus piciorul în clădirea CJ de peste 10 ani. Primari care nu au fost întrebați niciodată ce probleme au, în ce direcție vor să dezvolte comune sau cu ce pot fi ajutați. Este un dialog al surzilor, fiecare instituție vorbind în partea ei. Mai mult, sunt primari care au ajuns la Ministerul Dezvoltării, pentru prima dată, în mandatul lui Ion Ștefan, deoarece totul era controlat de un singur om, prin care trebuia să treacă fiecare bănuț. Despre relația cu cetățenii cred că nu este nevoie să amintesc. La fiecare ședință a Consiliului Județean sala era umplută cu funcționari pentru ca niciun vrâncean nemulțumit să nu intre pentru a-și exprima opinia. Nici măcar consilierii județeni ai Partidului Național Liberal nu o puteau face, fiind mereu cenzurați, amenințați cu evacuarea, jigniți, iar capitolul „Diverse” a lipsit mereu de pe ordinea de zi. Într-un cuvânt, dictatură. Despre oamenii ce conduc această instituție a scris presa timp de zeci de ani și, din păcate, numai de rău. Spun din păcate pentru că nu au avut ocazia să scrie și ceva de bine, nu că nu ar avea dreptate. Proiecte tergiversate zeci de ani, proiecte ratate și bani europeni pierduți, proiecte supradimensionate, procese pierdute pe bandă rulantă, tone de documentații pentru investiții, însă nimic concret. Toate acestea în timp ce orașe, comunități, județe din Ardeal și nu numai se dezvoltau văzând cu ochii, având o administrație liberală, cu o altă viziune”, a mai spus candidatul alianței PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, care a mai adăugat că Este timpul să ne alegem altă soartă!

Schimbarea actualei administrații din Vrancea va deschide un nou capitol în ceea ce privește dezvoltarea comunităților locale. O schimbare de atitudine și a modului în care sunt tratați cetățenii județului va transforma comunitatea într-una mai puternică, mai educată și mai deschisă spre dezvoltare.

LISTA candidaților Alianței PNL-USR-PLUS pentru Consiliului Județean Vrancea (primele 25 de poziții)

 1. Bostan Liviu (PNL)
 2. Lepădatu Mihăiță (USR-PLUS)
 3. Marchitan Gabriela (PNL)
 4. Crețu Adrian (PNL)
 5. Alexe Vasile (USR-PLUS)
 6. Apostol Adrian (USR-PLUS)
 7. Matei Claudiu (PNL)
 8. Zamfirescu Valerică (PNL)
 9. Epure Ion (PNL)
 10. Bălosu Cristinel (PNL)
 11. Lazăr Dorel (USR-PLUS)
 12. Nedelcu Florin (PNL)
 13. Epure Ciprian (PNL)
 14. Carabă Ionel (USR-PLUS)
 15. Toader Constantin (Partida Romilor)
 16. Stroie Gheorghe (USR-PLUS)
 17. Vasilache Florin (PNL)
 18. Vraciu Dorina (PNL)
 19. Nechifor Florin (PNL)
 20. Moise Lăcrămioara (PNL)
 21. Opriș Mihai-Sorin (PNL)
 22. Matei Cătălin-Daniel (PNL)
 23. Țuțoiu Angela (PNL)
 24. Zîrnă Cristian (PNL)
 25. Ciocoeaș Laura Mihaela (PNL)

(Material realizat SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21200012)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.