Câte amenzi au dat polițiștii în cadrul acțiunii de luni, din Focșani

0
297

Luni, 8 ianuarie, o acţiune a polițiștilor Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Focșani, desfăşurată în municipiul Focșani, pentru impunerea folosirii centurii de siguranţă, a dispozitivelor de fixare în scaune, respectiv a căștilor de protecție și a telefoanelor mobile cu dispozitive sau accesorii tip ,,mâini libere”, s-a finalizat cu aplicarea a 145 sancțiuni contravenționale.

Astfel, 106 sancțiuni au fost pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către adulți și 29 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii tip ,,mâini libere”. Totodată, au fost constatate alte 10 încălcări ale OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Centura sau scaunul special? Depinde de înălţimea copilului!

Prevederile Codului rutier referitoare la transportarea copiilor sunt explicate în Regulamentul pentru aplicarea acestui act normativ. Astfel, atunci când vine vorba de alegerea sistemului de siguranţă potrivit, şoferii trebuie să ţină cont de înălţimea copiilor. Minorii care au o înălţime de până la 135 cm trebuie să fie „fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul”.

razie polita rutiera - Câte amenzi au dat polițiștii în cadrul acțiunii de luni, din FocșaniDacă au o înălţime de peste 135 cm, minorii pot fi transportaţi cu maşina fie purtând centura de siguranţă (care trebuie să fie reglată în aşa fel încât să nu treacă de zona gâtului sau a feţei), fie stând în scaunul special pentru copii. În ceea ce priveşte scaunul pentru copii, acesta trebuie să fie omologat şi să fie instalat pe unul dintre locurile din spate ale automobilului, aşa cum prevăd instrucţiunile producătorului.

Polițiștii vrânceni recomandă părinţilor să ţină cont de faptul că cei mici trebuie protejaţi împotriva urmărilor accidentelor de circulaţie cu ajutorul unui sistem eficient, potrivit vârstei, greutăţii şi înălţimii acestora.

Sancţiuni? Potrivit prevederilor Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii cu vârstă de până la 12 ani pe scaunul din faţă, chiar dacă sunt ţinuţi în braţe de persoane majore.

razie polita rutiera2 - Câte amenzi au dat polițiștii în cadrul acțiunii de luni, din FocșaniNerespectarea obligaţiei pasagerilor aflaţi într-un autovehicul de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate se sancţionează cu 2 sau 3 puncte-amendă, iar conducătorului de autovehicul i se aplică şi 2 puncte de penalizare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.