Câți bani cheltuiește Consiliul Județean Vrancea pentru evocarea bătăliei de la Mărășești

0
98
Manifestări grandioase și în acest an pregătite de autoritățile din Vrancea pentru evocarea bătăliilor din Primul Război Mondial. Grandoarea de-acum doi ani, când s-au împlinit 100 de ani de la luptele de la Mărășești, Mărăști și Oituz, s-a repetat în 2018 și la fel se întâmplă și anul acesta.

Consiliul Județean Vrancea a aprobat alocarea sumei de 3 milioane de lei pentru evenimentul „Vrancea Eroică“, care va avea loc în perioada 3 – 6 august la Mausoleele din Mărăști, Soveja și Mărășești, dar și în Piața Unirii din Focșani. Suma a fost aprobată la ultima ședință de Consiliu Județean, deși a fost criticată de consilierii PNL. Ei au arătat că sunt prea mulți bani alocați unui eveniment, în condițiile în care Vrancea e cel mai sărac județ din țară. Marian Oprișan i-a asigurat pe liberali că are promisiuni ferme (sic!) că va recupera banii de la Guvern.

Pe ce se duc banii de la buget? Pe recitaluri, în primul rând, fiind așteptați aceiași artiști ca în anii trecuți: Laura Bretan, Gheorghe Zamfir, Daniel Junga&Orchestra Metropolitană Bucureşti, Corul „Acoustic“, Tudor Furdui Iancu, Nicolae Furdui Iancu, Grupul Instrumental „Crai Nou“, Trupa de Dans şi actorie „The Sky“, Sava Negrean Brudaşcu, Andrei Păunescu şi Trupa „Totuşi“, Dan Puric, Cristofor Aldea Teodorovici, Vanghele Gogu, Mihail Buca, Corul Bizantin “Tronos” al Patriarhiei Române, Valentin Moldovan, Mădălina Amon, Maria Gheorghiu, Paula Seling, Trupa „Phoenix“, Magda Puskas, Ion Ghiţulescu, Alexandra Pugna, Nicolae Botgros şi Orchestra „Lăutarii“ din Chişinău, Cristian Fodor, George Nicolescu, Ovidiu Homorodean, Floarea Calotă, Alexandra Chira, Iulia Mihai, Veta Biriş, Sebastian Stan, Andreea Haisan, Enrico Macias.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.