Caz fără precedent: o primărie din Vrancea, la un pas de dezastru din cauza fostului contabil-șef

0
2968
Caz fără precedent în comuna Andreiașu de Jos, care are o situație financiară dezastruoasă! Consilierul județean Constantin Guguianu a dezvăluit în ședința Consiliului Județean Vrancea că Primăria se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită, din cauza unui fost angajat.

Este vorba despre fostul contabil-șef, care a evitat să înregistreze facturile în contabilitate. Acestea apăreau în actele Primăriei doar în momentul în care se efectuau plățile, iar facturile neonorate erau ținute încuiate în birou.

Potrivit lui Guguianu, așa s-a ajuns în situația ca Primăria Andreiașu de Jos să aibă arierate foarte mari, iar alocarea de bani de la bugetul județean este singura soluție pentru ca localitatea să fie ajutată:

“Cunosc foarte bine situația de la Primăria Andreiașu, comună păstorită, dacă îmi amintesc bine de 12 sau 16 ani de un primar liberal și de un contabil șef total iresponsabil, care în ultimii patru ani nu a înregistrat nici o factură în contabilitate, decât atunci când o plătea, situație în care, la sfârșitul anului 2016 Primăria Andreiașu este înregistrată la Direcția Finanțelor Publice Vrancea cu arierate zero.

În realitate, situația este catastrofală. Ulterior s-a verificat biroul în care și-a desfășurat activitatea acest contabil și s-au găsit într-un sertar o sumedenie de facturi primite de la furnizori, neînregistrate în contabilitate. De aceea, figurând la Finanțe cu arierate zero nu a primit și nu poate primi nici un leu. În această situație poate să primească de la Consiliul Județean pentru a-și susține cheltuielile cu funcționarea și proiectele pe care le are în derulare”, a declarat Constantin Guguianu.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.