Ce decizie a luat Curtea de Apel Cluj în privinţa procesului lui Marian Oprişan

0
289
oprisan marian dna cluj1 - Ce decizie a luat Curtea de Apel Cluj în privinţa procesului lui Marian Oprişan
foto: oradecluj.ro

Procesul în care președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprişan, trimis în judecată de DNA în urmă cu aproape zece ani, este acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals, a fost amânat, vineri, pentru a patra oară de Curtea de Apel Cluj. Un nou termen a fost fixat pentru data de 28 octombrie.

Avocatul lui Marian Oprişan, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat, vineri, presei, la Curtea de Apel Cluj, că la termenul din 28 octombrie vor fi audiaţi mai mulţi martori ai apărării.

“Instanţa a decis amânarea cauzei şi a dat un nou termen pe 28 octombrie în vederea administrării probelor. S-au încuviinţat toate cererile de probe formulate de apărare, pentru combaterea motivelor de apel. Este vorba de înscrisuri, dar şi 12 martori care urmează să fie audiaţi de Curtea de Apel Cluj”, a spus Mateuţ.

La rândul său, Marian Oprişan, prezent la Curtea de Apel Cluj, a spus că instanţa este suverană, iar magistraţii sunt cei care decid în consecinţă.

“Asta e viaţa, ne vedem pe 28 octombrie. Am susţinut mereu că sunt nevinovat. Am încredere în magistraţii judecători, garanţi ai statului de drept şi atâta timp cât avem magistraţi cinstiţi, în ţara asta nu pot să meargă la închisoare decât cei vinovaţi. Cei nevinovaţi trebuie să aibă o stare de normalitate”, a spus Oprişan.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpaţi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Procurorii au susţinut că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat unor firme neeligibile lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la “Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila “Rucăr” şi “Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here