Ce fac polițiștii ca să nu ajungă pesta porcină în Vrancea

0
475
 Polițiștii din Vrancea derulează, încă din luna iulie, o serie de activități pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine.

La nivelul IPJ Vrancea a fost întocmit un plan de acțiune cu sarcini concrete, la activități participând polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și investigare a criminalității economice. În colaborare cu DSVSA, polițiștii au făcut mai multe controale preventiv-reactive în piețe, târguri și oboare, dar și la la unități comerciale și persoane fizice care au ca obiect de activitate creșterea suinelor, prelucrarea, transportul sau comercializarea cărnii de porc sau produse din carne de porc. De asemenea polițiștii desfășoară acțiuni în trafic, cu precădere pe arterele rutiere ce fac legătura cu zonele afectate, pentru verificarea mijloacelor folosite pentru transportul animalelor vii, cărnii de porc și a produselor obținute din carne de porc.

Potrivit reprezentanților IPJ Vrancea, până în prezent, la nivelul județului polițiștii au verificat peste 140 de societăți comerciale și peste 290 de persoane fizice. Acțiunile de acest gen continuă, fiind instituite filtre rutiere în care acționează în sistem integrat polițiști, jandarmi și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.