Ce recomandări au polițiștii pentru un trafic rutier sigur în condiții de iarnă

0
186

Poliţiştii vrânceni atrag încă odată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul rutier şi recomandă tuturor conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo și de trafic și să circule cu prudență.

În  această perioadă a anului, neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.

Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să evite bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesară rularea cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

Un alt fenomen cu care şoferii se pot confrunta în aceste zile este ceaţa.

“Amintim faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi prin lege ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă (dacă prin construcţie autovehiculul este prevăzut şi cu proiectoare de ceaţă).

Reamintim obligaţia conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol.

Nu neglijaţi verificarea temeinică a stării tehnice a autoturismului şi echiparea sa corespunzătoare;

Nu plecaţi la drum dacă sunteţi obosiţi sau dacă aţi consumat băuturi alcoolice;

Nu  vă fixaţi un timp-ţintă, ci propuneţi-vă să ajungeţi la destinaţie în siguranţă.

Nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite pe cât posibil conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.