Ce restricții ar putea fi ELIMINATE începând cu data de 9 martie 2022

1
766

Vineri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă nu va mai fi prelungită în România, după data de 8 martie. „Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă pe teritoriul României. Odată cu ridicarea stării de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada următoare, de autoritățile abilitate”, a anunțat Klaus Iohannis. Decizia a fost justificată prin faptul că pandemia ar fi „pe o pantă accelerat descendentă” și că „valul 5 e aproape de a se termina”. Odată cu încetarea stării de alertă în țara noastră, autoritățile vor elimina și o serie de restricții. Săptămâna aceasta, ministrul Sănătății a anunțat că a propus o serie de măsuri de ralaxare după ce gradul de ocupare a paturilor COVID-19 a scăzut sub 50%. Printre acestea se numără eliminarea certificatului COVID-19 pentru persoanele care merg la mall sau la restaurant. O altă măsură propusă este aceea de renunțare a măștii de protecție în spațiile deschise. „Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar – ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume – pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a spus ministrul Sănătății. Alexandru Rafila a mai propus de asemenea posibilitatea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane. „Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a adăugat ministrul. În următoarele zile, responsabilii din Guvern vor face publice restricțiile care vor fi eliminate odată cu încetarea stării de alertă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Fără prelungirea stării de alertă restricțiile nu mai au nicio bază legală, toate restricțiile, și în exterior și in interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.