Ce spun autoritățile despre tăierile de pădure din punctele Gălăciuc și Babovici, aflate pe raza comunei Tulnici!

0
267

Autoritățile au ajuns la o concluzie, parțială, ce-i drept, privind tăierile de pădure executate de mai multe societăți de profil pe raza comunei Tulnici, în punctele Tabără Gălăciuc și Babovici. După ce o femeie a postat pe Facebook imagini din fondul forestier respectiv și după apariția unui articol în Jurnal de Vrancea, autoritățile s-au sesizat incredibil de repede și au pornit în trombă la „locul cioatei”. Astfel, Garda Forestieră Focșani a făcut publice primele rezultate ale „raidului” de astăzi conform cărora, în zona Gălăciuc, societatea SC VALETTI SRL a exploatat masă lemnoasă în deplină legaliate, în conformitate cu acordul încheiat cu Ocolul Silvic Obștea Tulnici. „Conform prevederilor amenajamentului silvic, Ocolul Silvic Obștea Tulnici a constituit actul de punere în valoare nr. 1633750 – lucrări de conservare în fond forestier proprietate privată a Obștii de Moșneni Tulnici, din U.P.I Mocearu, unitatea amenajistică 17C, cu un volum de 323 mc. În data de 07.05.2020, Ocolul Silvic Obștea Tulnici a emis autorizația de exploatare nr.1605100, prin care a autorizat cumpărătorul masei lemnoase pe picior, operatorul economic S.C. VALETTI S.R.L., să exploateze masa lemnoasă din partida respectivă, având termene de exploatare 07.05.2020 – 31.08.2020”, se arată în raportul Gărzii Forestiere Focșani.

padure 1 - Ce spun autoritățile despre tăierile de pădure din punctele Gălăciuc și Babovici, aflate pe raza comunei Tulnici!

Cu alte cuvinte, agentul economic a respectat atât condițiile impuse de amenajamentul silvic în vigoare privind tăierile de consrvare și ajutorare a regenerării naturale, cât și cele de punere în valoare și extragere a speciilor de molid și fag „în vederea obținerii compoziției țel de 10 Pin”. Pe de altă parte, VALETTI SRL a încasat totuși o amendă în cuantum de 3.000 de lei întrucât nu a amplasat panoul cu datele referitoare le axploatare: „S-a constatat că operatorul economic nu a respectat obligația de a amplasa panoul cu principalele date referitoare la parchetul aflat în exploatare, pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3000 lei”. În ceea ce privește punctul Babovici, acolo unde lucrează trei agenți economici, autoritățile nu au ajuns încă la o concluzie, urmând ca în perioada următoare să fie efectuate verificări minuțioase privind gestiunea depozitelor și proveniența lemnului rezultat în urma defrișărilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here