Ce spun specialiștii despre cel mai mare cutremur din acest an

0
390

Cutremurul înregistrat miercuri, 14 martie, în zona Vrancea, este cel mai mare din acest an. Specialiștii spun că seismul se înscrie în activitatea normală pentru această zonă și chiar se așteptau la un cutremur de o asemenea magnitudine.

“Este cel mai mare cutremur din acest an, care a aparut dupa o pauza de cinci luni. Ultimul cutremur cu magnitudine de peste 4 a fost la sfarsitul lunii octombrie 2017 si era de asteptat sa apara un cutremur ca acesta, moderat il numim noi, pentru ca Vrancea genereaza astfel de cutremure destul de frecvent, de la o luna la alta, si el a mai eliberat cumva energia acumulata in ultimele luni. Nu trebuie sa ne ingrijoreze. El se incadreaza foarte bine in ceea ce ne asteptam noi pentru zona Vrancea, la scara aceasta de cutremure moderate. Trebuia cumva sa vina pentru ca, altfel, putea sa fie o problema, daca era o pauza mai mare de cutremure de acest gen”, a declarat pentru Agerpres directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian.

Radulian a mai precizat că seismul nu poate prevesti un cutremur major, care poate veni oricând.

“Este normal ca a aparut si parerea mea este ca nu inseamna nimic deosebit, dar stiti ca un cutremur mare poate sa vina oricand. Este greu de prevazut, dar parerea mea este ca el nu poate fi considerat un pre-soc pentru un cutremur mare. Este un cutremur destul de obisnuit pentru zona Vrancea si nu trebuie sa ne ingrijoram”, a mai precizat Radulian.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.