Ce trebuie să faci când îți oferi mașina la dezmembrări

0
7696
Există destule motive pentru care proprietarii de autovehicule își dau mașinile la parcuri de dezmembrări.

Fie acestea au fost accidentate iar costul reparațiilor nu este justificat, fie sunt vehicule vechi cu taxe de poluare mai mari decât valoarea mașinii, oricare ar fi motivul, trebuie respectați câțiva pași.

La negocierea prețului ține cont de starea autovehiculului, dacă acesta mai funcționează sau nu, ce componente pot fi revândute și ce valoare ar putea avea acestea.

O altă metodă de a-ți evalua mașina este să cauți anunțuri pentru mașini de același tip oferite spre vânzare pe internet pentru dezmembrări. Chiar și la acest tip de anunțuri este important să găsim o mașină apropiată ca ani, kilometri parcurși și dotări opționale.

Cautați mai multe oferte înainte să vindeți. Majoritatea parcurilor auto de dezmembrări pot fi găsite pe internet cu ușurință și multe dintre ele dispun și de pagini web. Contactați-le pe cele din orașul dumneavoastră și aflați care este dispus să ofere mai mult.

O altă variantă este să puneți mașina la vânzare pe internet pe site-urile specializate pentru vânzări de autovehicule și să așteptați ca reprezentanții parcurilor de dezmembrări să vă contacteze.

Recuperează acele componente care pot fi valorificate personal la un preț mai mare sau care pot fi folosite pe un alt autovehicul. Prin acestea se numără sistemele audio, anvelope, jante, etc, dacă starea acestora este una bună. Dacă autovehicului este funcțional, componentele menționate poti fi înlocuite cu unele cu stare mai precară, astfel încât transportul mașinii să fie realizat fără tractare.

Stabilește de la început cine va achita prețul tractării, dacă autovehicului trebuie transportat cu o platformă. Dacă costurile transportului sunt suportate de dumneavoastră, este lesne de înțeles că va trebui să le scădeți din prețul oferi de către parcul de dezmembrări.

Verifică încă o dată mașina înainte ca aceasta să fie preluată de către firma de dezmembrări, pentru a te asigura că nu au fost uitate obiecte personale. Actele, ceasurile sau ochelarii se află printre cele mai uitate obiecte prin habitaclu. Torpedoul, spațiile din șezutul scaunelor si spătare, zona de sub covorașe și portbagajul sunt punctele cheie în care trebuie să cautați.

Predarea mașinii trebuie realizată cu acte de vânzare cumpărare și înregistrate imediat la instituțiile abilitate. Deși mașina este oferită pentru dezmembrare, există posibilitatea ca aceasta să ajungă din nou pe drumurile publice și este bine avem toate actele în regulă dacă acesta este implicat într-un incident.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.