Cei care au venituri din chirii vor depune la Fisc Declaraţia 220 în cel mult 30 de zile de la încheierea contractului

0
116

Persoanele care obţin venituri din chirii trebuie să depună la Fisc, în maximum 30 de zile de la încheierea contractului de închiriere a imobilului, Declaraţia 220 privind venitul estimat sau norma de venit, odată cu înregistrarea contractului la ANAF, fiind obligatorie încheierea unui astfel de contract dacă proprietarul încasează bani din cedarea dreptului de folosinţă asupra imobilului, a anunţat marţi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Proprietarii trebuie să înregistreze contractul la ANAF cu actul în original.

Venitul brut din chirii reprezintă sumele stabilite prin contractul încheiat între părţi, pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării acestora.

Acesta se majorează cu valoarea cheltuielilor care revin în sarcina proprietarului, dacă sunt efectuate de chiriaş.

Venitul net în acest caz se stabileşte în sistem real, la opţiunea contribuabilului, pe baza datelor din contabilitate sau prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut şi a contribuţiiilor de asigurări sociale de sănătate datorate.

Contribuţiile de asigurări sociale de sănătate se deduc de către Fisc.

Pentru recunoaşterea deductibilităţii cheltuielii stabilite forfetar, proprietarul nu este obligat să prezinte organului fiscal documente justificative.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.