Cei care vor să obţină permisul de conducere ar putea fi obligaţi să promoveze şi un curs de prim ajutor

0
472

Cei care vor dori să obţină permis de conducere vor fi obligaţi să urmeze şi un curs de prim ajutor, pe lângă cursurile şcolilor auto. Propunerea a fost lansată de un deputat PSD care a a depus deja în acest sens în Parlament un proiect de lege.

Potrivit proiectului, în vederea obţinerii permisului de conducere, “candidaţii au obligaţia de a efectua, pe parcursul activităţilor de pregătire teoretică şi practică, şi promova un curs de prim ajutor în trafic”.

Programa, modalităţile de organizare şi desfăşurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea şi testarea teoretică şi practică şi baremul de promovare se stabilesc şi se actualizează prin ordin comun al ministrului Sănăţii şi al ministrului Afacerilor Interne.

“Toţi şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor. Datele ştiinţifice susţin acest demers: câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte, (…) intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire. Pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii. Efectuate incorect pot duce la sechele grave”, scrie Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul proiectului, în expunerea de motive.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.