Cele mai frecvente simptome care te anunță că ai lipsă de magneziu

0
294

Deficiența de magneziu este o problemă cu care foarte multe persoane se confruntă și, chiar dacă simptomele sunt destul de evidente, din păcate puține dintre ele iau măsurile necesare pentru a-i oferi organismului cantitatea de magneziu de care are nevoie pentru o bună funcționare. Ignorarea acestor simptome este cu siguranță o decizie foarte greșită, mai ales în contextul în care magneziul poate fi ușor de absorbit din unele alimente sau chiar apelând la soluțiile din magazinele cu produse BIO, așa cum este clorura de magneziu din oferta BioBoom.ro. Prin urmare, în acest articol ne-am decis să vorbim despre cele mai frecvente simptome care te anunță că ai deficiență de magneziu. Iată care sunt acestea:

Insomnii

Unul dintre primele simptome care îți arată că organismul tău nu are suficient magneziu este faptul că nu mai dormi la fel de bine. Ba chiar, mai mult decât atât, apar insomnii și o foarte neplăcută stare de anxietate înainte de somn. Prin urmare, dacă somnul odihnitor îți lipsește de ceva timp și nu știi ce măsuri să iei pentru a scăpa de insomnii, atunci este foarte probabil să ai nevoie de magneziu. Iar niște analize în acest sens ți-ar putea oferi răspunsul exact!

Oboseala

Starea generală de oboseală dar chiar și lipsa de energie sau chiar lipsa chefului de viață sunt un semn clar că îți lipsește magneziul din organism. Specialiștii au realizat mai multe studii care au demonstrat că toată această oboseală cronică este cauzată de regulă de deficiența de magneziu. În astfel de cazuri, specialiștii recomandă o doză cuprinsă între 300 și 1000 de miligrame de magneziu în fiecare zi.

Depresie și anxietate

Deficiența de magneziu are, în primul rând, mari consecințe la nivel psihic. Sănătatea mintală poate fi foarte afectată de această lipsă, iar de aceea trebuie să te asiguri că organismul tău primește în mod constant cantitatea de magneziu necesară pentru o bună funcționare. În caz contrar, este foarte probabil să manifești diferite probleme așa cum este depresia și anxietatea, două afecțiuni cauzate de lipsa magneziului.

Amețeli

Atunci când organismului tău îi lipsește magneziul, acesta se va asigura că afli Sacest lucru. Pe lângă simptomele enumerate mai sus, este foarte probabil să simți în general o stare de moleșeală și de slăbiciune, sau chiar să întâmpini în mod frecvent stări de amețeală. Îți vei pierde echilibrul și te vei simți rău în general, iar asta deoarece mesajele nervilor senzoriali vor ajunge la creier cu o întârziere considerabilă.

Crampe musculare

Iar în final, un alt semnal pe care organismul îl transmite atunci când are nevoie de mai mult magneziu este reprezentat de crampele musculare. Acestea sunt foarte frecvent atât la adulți cât și la copii în cazuri ceva mai izolate. De ce apar crampele musculare? Ei bine, această problemă este cauzată de lipsa magneziului din organism, deoarece mușchiul nu se mai poate contracta în mod corect și obișnuit. Acestea sunt așadar principalele simptome ale deficienței de magneziu, iar dacă și tu întâmpini deseori astfel de simptome, atunci este un semn evident că trebuie să iei măsuri. Iar un mod foarte bun de a acoperi această deficiență de magneziu este întocmai clorura de magneziu ce poate fi inclusă în alimentația de zi cu zi.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here