Centrul comercial Onasis, călcat, luni, de inspectorii antifraudă. Urmează controale toată luna decembrie

0
1034

Mai multe echipe ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au descins în cursul zilei de luni în centrul comercial Onasis. Echipele de inspectori au verificat activitatea comercianților din centrul en-gros, dar și toate ieșirile de mărfuri.

Descinderea din Onasis face parte dintr-o acțiune națională de control, care a început pe 30 noiembrie și care se va derula pe parcursul întregii luni decembrie.

“Direcția Generală Antifraudă Fiscală va efectua în intervalul 30.11 — 04.12.2016 o acțiune operativă de control la nivel național. Este începutul unei serii de verificări ce se vor desfășura pe întreg parcursul lunii decembrie, ca urmare a intensificării anumitor activități economice specifice care prezintă riscuri în ceea ce privește manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale și vamale, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Inspectorii antifraudă vor urmări cu precădere fluxurile de bunuri provenite din achiziții intracomunitare sau din import, în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscriși în documentele de transport, de proveniență și în documentele vamale. Activitățile de monitorizare și de analiză de risc au fost deja demarate, urmând ca informațiile obținute să fie valorificate pe parcursul acestor acțiuni operative.

De asemenea, în programarea acțiunilor s-a ținut cont de constatările obținute în operațiunile ‘Cristal’ și ‘Helios’. O atenție deosebită se va acorda centrelor comerciale și zonelor cu risc fiscal semnificativ în care s-au constatat cele mai multe abateri”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

onasis1 onasis3

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.