Cerșetorii și vagabonzii Focșaniului, în vizorul autorităților

0
389

Cerșetorii și vagabonzii Focșaniului au făcut, miercuri de Ziua Sfântului Ilie, subiectul unei acțiuni demarate de Poliție. Acțiunea la care au participat poliţişti de proximitate a fost organizată în municipiul Focşani şi în celelalte localităţi urbane de pe raza judeţului Vrancea și a avut drept scop eliminarea disconfortului creat de prezenţa în segmentul stradal a cerşetorilor şi vagabonzilor.

Echipele mixte formate din poliţişti, jandarmi şi studenţi ai Academiei de Poliţie, au desfăşurat activităţi de verificare în zona bisericilor între orele 10.30-12.30, ocazie cu care au fost depistate 18 persoane care practicau cerşetoria (2 persoane inapte de muncă), fiind aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991,  în valoare de 1100  lei.

Toate persoanele identificate practicând acte de cerşetorie au fost verificate în bazele de date, nu de puţine ori, în rândul acestei categorii sociale, fiind depistate persoane urmărite în temeiul legii, care se sustrăgeau executării pedepselor sau urmăririi penale.

„Activităţile pe această linie vor continua și cu ocazia unor evenimente cultural-artistice sau religioase importante, care conduc aglomerări de persoane în zone limitate, atât pe raza localităților urbane cât și a localităților rurale, urmărindu-se de asemenea informarea populației și conştientizarea acesteia că a oferi bani cerşetorilor nu ajută, ci încurajează acest fenomen”, transmite IPJ Vrancea.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.