Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 19 iunie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateCetățenii din Urechești reclamă probleme legate de colectarea deșeurilor! Primăria intervine cu adrese la Garda de...

  Cetățenii din Urechești reclamă probleme legate de colectarea deșeurilor! Primăria intervine cu adrese la Garda de Mediu și Protecția Mediului din Vrancea

  De mai mult timp, locuitorii comunei Urechești și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care firma S.C. ECODERATISAL SRL colectează și transportă deșeurile municipale în zonă. Discuțiile și reclamațiile făcute până acum nu au dus la niciun rezultat concret, determinând Primăria Urechești să intervină prin depunerea unor adrese oficiale la Garda de Mediu Vrancea și la Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea.

  În adresa oficială, Primăria Urechești prezintă numeroasele nemulțumiri ale cetățenilor. Printre cele mai grave probleme semnalate se numără mirosul insuportabil emanat de deșeurile manipulare în punctul de lucru al firmei (situat în Tarlaua 31/Parcela 1430), zgomotul produs de transferul gunoiului dintr-o mașină în alta dar și înmulțirea șobolanilor în zonă. De asemenea, accesul către acest punct de lucru se face prin încălcarea proprietății unui vecin, fără acordul acestuia, ceea ce amplifică tensiunile dintre locuitori și firmă.

  Pe lângă disconfortul olfactiv și auditiv, există și probleme legate de infrastructură și mediu. Lichidul urât mirositor care se scurge din autospecialele firmei și mașinile nespălate contribuie la deteriorarea calității aerului și a solului. Mai mult, la doar 50 de metri de incinta societății se află o fântână din care o parte din locuitorii din jur folosesc apa în scop menajer, ridicând îngrijorări serioase privind contaminarea apei.

  Primăria Urechești speră că intervenția Gărzii de Mediu Vrancea și a Agenției pentru Protecția Mediului Vrancea va aduce o soluție la aceste probleme. Cetățenii din Urechești așteaptă măsuri concrete care să pună capăt disconfortului și riscurilor de sănătate generate de activitatea S.C. ECODERATISAL SRL. Situația rămâne tensionată, iar autoritățile trebuie să găsească rapid o rezolvare care să satisfacă cerințele locuitorilor afectați.

  Primăria Urechești continuă să monitorizeze situația și să colaboreze cu autoritățile competente pentru a asigura respectarea normelor de mediu și protejarea sănătății publice în comună.

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Descoperire macabră într-un apartament din Focșani! Pompierii au găsit cadavrul unei femei

  Un cetățean din cartierul Gării a solicitat intervenția autorităților după ce a constatat că...

  ULTIMA ORĂ La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție Panciu a decis renumărarea voturilor pentru funcția de primar

  În urma alegerilor din 9 iunie, primarul în funcție – Nicolai Mărăscu (PNL), a...

  Fondul Național de Garantare a Creditelor va emite acordurile de refinanţare în Programul ”Prima Casă”

  Prin adoptarea Ordonanței de Urgență Nr. 58/6 iunie 2024 FNGCIMM este mandatat să emită, acordurile...

  ARTICOLE POPULARE

  GALAȚI: Tragedie în apropiere de Hanu Conachi! Trei muncitori au fost îngropați de vii, unul dintre ei a decedat

  Tragedie la ieșirea din localitatea Tudor Vladimirescu. Un mail de pământ s-a surpat peste...

  ATENȚIE DN2 este inundat la ieșirea din Vrancea spre Râmnicu Sărat

  Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a anunțat că la ieșire din Râmnicu...

  A murit fostul director al SCCM Focșani, inginerul Lucian Văcăreanu

  S-a stins din viață inginerul Lucian Văcăreanu, fost director al SCCM Focșani și unul...