Cetățenii nu vor mai fi debranșați de la apă din cauza restanțierilor

0
187

Consumatorii de apă cu plata la zi nu vor mai putea fi debranșați din cauza rău platnicilor. Inițiativa pusă la cale de doi parlamentari de la UNPR, Constantin Popa și Haralambie Vochițoiu a trecut de Senat, dar forul decizional este Camera Deputaților.

Astfel, potrivit inițiativei celor doi senatori, utilizatorii care își plătesc facturile de apă și canalizare nu pot fi debranșați, din cauza restanțierilor, de la rețelele publice de distribuție a apei.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, cu 79 de voturi pentru, 33 împotrivă și 4 abțineri.

Potrivit raportului Comisiei pentru administrație, însușit de plen, Legea a fost completată cu prevederea potrivit căreia “operatorii nu au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare acelor utilizatori din imobilele condominiale care achită contravaloarea serviciilor furnizare-prestare, iar debitele utilizatorilor care nu achită contravaloarea serviciilor furnizare-prestare aflați în imobilele condominiale pentru care nu există modalitatea tehnică de debranșare individuală, vor fi recuperate în instanță”.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.