Chef cu gratare și miros de mici, printre morminte. Țiganii au întins mesele prin cimitire, de Paștele Blajinilor

0
492

La Buzau si nu numai, tiganii au intins mese mari si bogate in cimitire si au insirat la vedere zeci de cozonaci, oua rosii, kilograme de fripura, sute de sarmale si bauturi de tot felul. Nu toti au apreciat atmosfera.

“E frumos sa bem, sa mancam la mormintii nostri ca asa ne-a lasat Dumnezeu. Fripturi, cu mici, cu oua, cu branzeturi, vinuri din toate calitatile, coniace de care vrea lumea.”

La Buzau, tiganii au intrat cu masinile pe alei si au intins mese bogate. Apoi au incins gratarele. Mai in gluma mai in serios mirosul de friptura te trezea din morti.

“Care impartim si la sarac si la bogat. Fratii mei, Kenedi, Leonte si Aurelia, imi pare rau ca nu e si fratele meu Nixon si se afla arestat.”

Si in cimitiul Viisoara din Ploiesti, s-a lasat cu un chef printre cruci.

“Sa fie in sufletul a toti mortii. Ase e la noi odata pe an. Sa mananca si saracul, si bogatul.”

Aici, doar barbatii s-au asezat comod la masa. Femeile si-au gasit loc pe unde au apucat, de regula direct pe monumentele funerare. Citește mai mult…

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.