„Chimioterapia verde”: Legumele verzi, precum broccoli, ar putea preveni apariţia unor tipuri de cancer

0
202

Alimentația are un rol important în ținerea în frâu a anumitor maladii. De exemplu, broccoli este considerat de mult timp un aliment „minune” şi se pare că în curând i-ar putea ajuta pe oameni în prevenirea mai multor tipuri de cancer, precum cel bucal, la gât sau la creier.  Potrivit unui studiu recent, oamenii de ştiinţă sunt pe punctul de a crea un nou tratament, denumit „chimioterapia verde”, prin care broccoli şi alte legume verzi vor fi folosite pentru prevenirea apariţiei bolii.

Potrivit Daily Mail, legumele crucifere, precum varza, conopida sau broccoli, conţin o mare cantitate de sulforafan, un compus fitochimic care distruge bacterii iar studii anterioare, efectuate la scară largă în China, au demonstrat că sulforafanul poate contracara efectele agenţilor poluanţi, ce pot provoca apariţia cancerului.

Noi teste de laborator au demonstrat că extractul din germenii de broccoli poate proteja şoarecii în faţa cancerului bucal, astfel că oamenii de ştiinţă sunt pregătiţi să testeze pe oameni noile descoperiri. Acestora li se vor administra capsule conţinând pudră din seminţe de broccoli, pentru a vedea dacă au efect pentru a preveni apariţia cancerului bucal.

„Numim acest nou tratament „chimioterapia verde”, deoarece simple preparate sau extracte din plante pot fi utilizate pentru a preveni apariţia bolii. Chimioterapia verde este mai ieftină, necesită mai puţine resurse şi poate fi aplicată cu succes în ţările în curs de dezvoltare, unde incidenţa acestor tipuri de cancer este mare”,a declarat medicul Julie Bauman, de la Universitatea din Pittsburgh.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here