Chișinăul A ALES! Dorin Chirtoacă a câștigat un nou mandat de primar

0
267
dorin chirtoaca chisinau - Chișinăul A ALES! Dorin Chirtoacă a câștigat un nou mandat de primar
foto: facebook

Dorin Chirtoacă rămâne primarul municipiului Chișinău. După procesarea celor 308 de procese verbale, Chirtoacă a fost ales primar cu votul a 53,54% dintre alegători, pentru al treilea mandat de primar.

Dorin Chirtoacă a fost ales prima dată primar al municipiului Chișinău în 2008. Ulterior, în 2011, acesta a mai obținut încrederea alegătorilor, pentru cel de al doilea mandat.

Dorin Chirtoacă s-a născut pe 9 august 1978 chiar în municipiul Chişinău. Puțini ştiu că primarul moldovean, între anii 2001–2001 a activat în calitate de redactor al emisiunii „Surprize, surprize”!.  În 2002–2003 a fost redactor-şef  în cadrul aceleaiași emisiuni. Între 2003–2005 a fost coordonator de proiecte la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. Din iunie 2007 este primar general al municipiului Chişinău.

Carismaticul primar al Chişinăului este şi un apropiat al familiei fostului preşedinte Traian Băsescu. Dorin Chirtoacă este de altfel cel care a botezat-o pe Sofia Anais, fetiţa Elenei Băsescu. De altfel, zilele acestea, chiar înainte de alegeri, Traian Băsescu a postat pe pagina sa personală şi un comentariu despre situaţia din Moldova. Potrivit fostului președinte al României, cea mai mare miză politică o constituie alegerile de la Chișinău, unde se confruntă doi candidați ce reprezintă sisteme de valori total opuse și care împart în două societatea din Republica Moldova. Votul de la Chişinău are pentru Uniunea Europeană semnificaţia voinţei cetăţenilor capitalei Republicii Moldova de apropiere de valorile europene sau de respingere a acestora, a subliniat Traian Băsescu pe o reţea de socializare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.