Cine va scoate Vrancea de sub zăpadă și cât ne va costa deszăpezirea iarna aceasta!

0
315

utilaj-dezapezire

După ce ministrul de Interne, Petre Tobă a cerut prefecturilor transparență maximă în contractele de deszăpezire, Instituția Prefectului Vrancea a publicat în termenul impus, pe site-ul propriu, situaţia contractelor de deszăpezire parafate la nivelul județului.

Conform precizărilor publicate pe site-ul Prefecturii, 34 de primării dintr-un total de 73 au încheiat contracte pentru deszăpezire, restul urmând a lucra cu propriile utilaje. În multe cazuri, plata se face cu ora, pentru o oră de lucru, costurile variind de la 110 la 250 de lei .

Potrivit Prefecturii Vrancea, cel mai mare contract, de circa 10, 2 milioane lei este al SC Flor Construct Suceava, care va acționa pe drumurile naţionale. Secţia de drumuri naţionale are în administrare 565 de kilometri de drumuri, iar deszăpezirea unui kilometru de drum naţional va costa 18 mii de lei.

De asemenea, Sotirex Bacău va primi de la Consiliul Județean Vrancea 3, 9 milioane de lei pentru intervențiile din acest sezon rece, fiind vorba de 538 de kilometri de drumuri judeţene. Societatea are la dispoziție 49 de utilaje de deszăpezire iar deszăpezirea unui kilometru de drum judeţean va costa administraţia judeţeană 6.500 lei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.