Circa 58 de mii de porci, sacrificați de Crăciun, în Vrancea

0

carne de porc pe piatajpg - Circa 58 de mii de porci, sacrificați de Crăciun, în Vrancea

Autoritățile sanitar veterinare anunță că anul acesta pentru masa de Crăciun vor fi sacrificați circa 58 de mii de godaci.

Porcii vor fi tăiați în abatoare și în gospodăriile de pe raza județului și vor umple mesele vrîncenilor de bucate tradiționale românești: de la sarmale și cârnați la piftie, jumări și șunculiță cum numai în gospodăriile românilor poți găsi.

Cum urmează un val de sacrificări, autoritățile din cadrul DSVSA Vrancea atrag atenția populației să meargă în centrele special amenajate și să ceară examenul trichineloscopic al cărnii și numai după aceea să treacă la pregătirea bucatelor pentru masa de Crăciun.

Trichineloza este o boală extrem de gravă care poate fi însă evitată cu un examen simplu, deloc scump, care arată în doar câteva minute dacă porcul a fost sănătos ori carnea ne poate îmbolnăvi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here