Îndrăznește să fii informat!

vineri, 1 martie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateCJ Vrancea pune tunurile pe firmele de deszăpezire! Cătălin Toma: "Nu vom...

  CJ Vrancea pune tunurile pe firmele de deszăpezire! Cătălin Toma: „Nu vom deconta „staționările” firmelor de deszăpezire. Obligațiile din contract nu au fost îndeplinite”

  Cele două firme responsabile cu deszăpezirea drumurilor județe din Vrancea au fost prinse pe picior greșit de episodul scurt de iarnă care a lovit județul weekendul trecut. În data de 16 noiembrie 2022, Consiliul Județean Vrancea a semnat contractele de deszăpezire cu doi operatori care să se ocupe de deszăpezirea drumurilor județene. Este vorba despre Asocierea SC Sotirex SRL & SC Roman Impex Prest SRL – pentru zona de nord a județului și SC Keyboard SRL – pentru zona de sud. Conform contractului cele două firme s-au angajat să intervină cu lame, freze, autofreze, încărcătoare și să aibă stocuri suficiente de material antiderapant.

  Însă situația de pe hârtie nu s-a regăsit efectiv în teren. Șeful administrației județene s-a văzut nevoit să caute soluții de suplimentare a utilajelor de deszăpezire după ce societatea care trebuia să se ocupe de aceste servicii „nu şi-a îndeplinit cum trebuie obligaţiile contractuale”.  SC Keyboard SRL din Rm. Sărat care avea ca obligație prestarea de servicii în zona de sud a județului nu a reușit să facă față și a fost somată, încă de vineri, să scoată utilajele pe drumuri.  „Societatea pe partea de sud a județului nu și-a îndeplinit așa cum trebuie obligațiile din contract. Și aici mă refer la lipsa profesionalismului pe mașini, din ce am observat pe teren ei nu au nici lanțuri. Faptul că utilajele nu au fost folosite într-un ritm continuu, pe fondul unui viscol continuu, s-a ajuns în situația în care porțiuni din drumuri județene să fie blocate”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. „Nu vorbim de drumuri județene cap-coadă. Sunt anumite porțiuni care au fost blocate. Un exemplu este DJ 205C de la Golești până la Vârteșcoiu. A fost un singur dop de 100 de metri de la pod la „Bagana”, cum este cunoscută zona, acela a împiedicat accesul dinspre Cârligele spre Golești. De menționat este faptul că, nicio localitate nu a fost izolată, tot timpul existând rute ocolitoare”, a mai completat Cătălin Toma. Șeful administrației vrâncene spune că firmele responsabile cu deszăpezirea pe șoselele din județ au fost convocate la o analiză a situației din weekend. „Nu trebuie să găsim acum scuze! Trebuie să găsim soluții să nu se mai repete astfel de situații total neplăcute. În cursul zilei de astăzi am convocat firmele la discuții, să facem o analiză pentru a vedea efectiv cu pixul și hârtia în față cum trebuie să facem să nu se mai repete asemenea derapaje. Nu este în regulă să ai un contract asemenea responsabilitate, să pui în pericol cetățenii și să găsești diverse scuze.”, a mai spus Cătălin Toma. În ceea ce privește plata pentru serviciile prestate, președintele CJ Vrancea a dat asigurări că totul se va face conform datelor efective din teren, dovedite cu filme și poze. Mai mult decât atât, staționările și mersul cu lama ridicată pe mai multe sectoare de drum nu vor fi decontate de Consiliul Județean Vrancea. „Plata se va face strict pe GPS. Platforma GPS este cea care va da și facturarea. Menționez că asta nu înseamnă că dacă apare pe GPS se și plătește. Trebuie să avem și dovada că s-a făcut. Oamenii care au fost trimiși în teren astăzi și pe durata codului au făcut filmulețe și poze care vor fi folosite ca dovezi justificative astfel încât să avem o imagine clară a felului în care fiecare utilaj a muncit sau nu. Faptul că a stat un utilaj 3-4 ore pe un drum județean, nu înseamnă intervenție și nu va fi plătit. Contractul prevede penalități care vor fi analizate împreună cu juriștii noștri.”, a mai completat președintele CJ Vrancea.

   

   

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Bătrân dispărut de acasă, găsit de polițiști rătăcit în zona satului Râmniceni

  Printr-un apel 112 primit în cursul nopții trecute la dispeceratul IPJ Vrancea, la ora...

  Statul oferă bani șomerilor care se angajează înainte de expirarea perioadei în care primește ajutor de șomaj!

  Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă stimulent financiar șomerilor indemnizați care se...

  ULTIMA ORĂ Bătrână din Soveja UCISĂ cu sânge rece de trei indivizi! Brutele au fost prinse de polițiști!

  În urma activităților investigative și de cercetare penală desfășurate în cazul unei sesizări din...

  Cauți de muncă în străinătate? Vezi aici ce se oferă în 8 țări din Europa

  Și în această săptămână, opt state din Spațiul Economic European pun la dispoziția celor...

  ARTICOLE POPULARE

  Un tânăr polițist s-a răsturnat cu autospeciala de serviciu. Traficul este dirijat

  Un polițist de 21 de ani, din Râmnicu Sărat, s-a răsturnat în afara părții...

  Ce spune poliția legat de accidentul mortal de la Adjud! Bărbatul a fost ucis de o cutie ce cântărea peste o tonă, în care...

  Astăzi, 26 februarie, ora 09.45, polițiștii din Adjud au fost sesizați, prin apel 112,...

  ULTIMA ORĂ Vrâncean dat în urmărire națională după de a fugit din Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca!

  În seara de joi spre vineri (29 februarie – 1 martie) în jurul orei...