CJE Vrancea lansează o consultare adresată direct elevilor: „Cum ar trebui să arate procesul de evaluare?”

0
72

În contextul în care se discută aprobarea unei noi structuri școlare, Consiliul Național al Elevilor lansează o consultare adresată principalilor beneficiari ai educației: elevii.

Sistemul de învățământ este în continuă schimbare și, sperăm noi, în evoluție. Astfel, consultarea elevilor în ceea ce privește problematica sistemului de evaluare este absolut necesară. „Fuga după note” este un fenomen prezent în viața elevilor, precum și stresul constant pe care îl resimt din partea profesorilor și al părinților. Valoarea fiecărei persoane cu vârste cuprinse între 7 si 18 ani a ajuns să fie condiționată de o cifră mâzgălită cu pixul. Astfel, am dat uitării scopul principal, anume cel al educării, și am determinat elevii să dezvolte un stil ineficient de învățare menit pentru a lua o notă cât mai mare.

Rolul acestui chestionar este de a oferi elevilor posibilitatea de a-și exprima opiniile și de a-i asigura de importanța rolului pe care îl joacă acestea în dezvoltarea sistemul de învățământ. Pentru a schimba situația actuală și a îmbunătăți sistemul de evaluare vă îndemnăm să accesați paginile de socializare ale Consiliului Elevilor și să completați formularul: https://bit.ly/3iAo8rT. „Când vine vorba de metode de evaluare în sistemul de învățământ românesc, principala perspectivă care trebuie luată în calcul este cea a elevilor. Având în vedere schimbările recente ale structurii anului școlar viitor, reprezentanții elevilor vrânceni consideră necesară o reformă în sistemul de evaluare-notare, care trebuie să se axeze pe obiectivism și eficiență”, spune Mihaela Ichim, președintele Consiliului Județean al Elevilor din Vrancea. (comunicat de presă CJE Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.