Clădirea în care funcționează Serviciul public comunitar județean de evidență a persoanelor Vrancea va intra în reabilitare

0
223

Bani europeni pentru reabilitarea clădirii de pe strada Cuza Vodă – numărul 56, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. În imobil își desfășoară activitatea Serviciile Publice de pașapoarte, permise de conducere și evidența populației, aflate în subordinea Consiliul Județean Vrancea, iar instituția asigură că cele trei corpuri de clădire vor fi reabilitate, urmând a se realiza „reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, a sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/ sau termice pentru consum propriu, instalarea sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior, modernizarea instalației de iluminat, lucrări de management energetic integrat pentru clădiri”. Pe scurt, „se urmărește reducerea consumului de energie primară necesară pentru încălzire cu minim 40% după implementarea proiectului”, CJ Vrancea semnând ieri contractul de reabilitare energetică a Corpurilor C5, C6 si C7 de pe Cuza Vodă, contract care constă atât în proiectarea lucrărilor, asigurarea asistenței tehnice de specialitate din partea proiectantului, precum și executarea lucrărilor propriu-zise. Potrivit caietului de sarcini, contractul de finanțare 4173/18.04.2019 avea valoarea de 3.494.624,97 lei, 3.481.772,97 lei fiind valoarea eligibilă.

Inițial, atunci când a apărut pe SEAP, valoarea totală a contractului fusese estimată la 3.089.213,82 lei fără TVA, din care execuția lucrărilor, organizarea de șantier și asigurarea utilităților ajungea la 3.038.852,82  lei fără TVA. La începutul lunii iunie, prima licitație a fost însă anulată, deoarece „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/ sau neconforme”. Atunci, singurul investitor care se înscrisese a fost Asocierea INFRANORDEST CONSTRUCT (Leader) și EURO BUILDING SRL. Ulterior, după câteva săptămâni, CJ Vrancea a scos din nou contractul la licitație, selecția câștigatorului având loc pe 10 iulie. Ieri, CJ Vrancea anunța că „s-a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Reabilitare energetică și lucrări conexe la C5, C6 și C7, str. Cuza Vodă nr. 56”, în valoare de 2,9 milioane de lei fără TVA”. De această dată au fost doi ofertanți: Asociere PIF&LMS COMPANY SRL (Leader) și SC BIA CONSPROIECT SRL și aceeași Asociere INFRANORDEST CONSTRUCT (Leader) și EURO BUILDING SRL.

În caietul de sarcini se mai arată că imobilul este parțial construit în 1983 și că „elementele structurale componente nu prezintă degradări semnificative datorate acțiunii seismelor repetate suortate în cei peste 35 de ani de exploatare (1977, 1986, 1990, 2004, a căror magnitudine depășește 5 Mw). Starea bună a structurii de rezistență se datorează și întreținerii corespunzătoare și eficiente a acesteia, respectiv exploatarea normală fără incidente. se observă degradări locale la nivelul tencuielilor exterioare, trotuar parțial degradat și lipsă etanșietate trotuar-clădire”. Cu toate acestea, e o problemă cu subsolul, care este „parțial inundat de la deșeuri menajere – de la instalația sanitară care a fost refăcută”, după cum se arată în expertiza tehnică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.