CLM Focșani nu s-a constituit nici azi! Declarații și reacții AICI!

0
448
Cea de-a doua încercare de constituire a Consiliului Local Municipal Focșani a eșuat din același motiv ca și prima dată. Motivul: lipsa de cvorum.
Cu alte cuvinte, Focșaniul este în continuare fără viceprimari iar șefii municipalității nu pot intra în pâine, din această cauză. Ședința de marți dimineață a fost convocată prin ordin de prefect după ce, sâmbătă, ședința de constituire a CLM a fost amânată pentru că nu a întrunit numărul necesar de consilieri prezenți. La fel s-a întâmplat și astăzi, motivul amânării fiind același: cei 8 consilieri aleși ai Partidului Național Liberal au lipsit din sală.
Programată pentru ora 10:00 ședința a început cu o întârziere de 10 minute, în speranța că liberalii îți vor face apariția în sală. După ce secretarul Primăriei a făcut prezența, ședința a fost amânată pentru o dată ulterioară.
Prezent în sală, președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan nu a ratat momentul să-i tragă de urechi pe liberali și a ținut să-și ceară scuze față de cetățenii orașului Focșani pentru absența acestora.
„Ca șef al administrației județene vă rog să-mi permiteți să cer iertare cetățenilor județului Vrancea și ai municipiului Focșani pentru că suntem contemporani cu asemnea comportamente, cu asemenea personaje și aici mă refer la consilierii aleși de către cetățenii municipiului Focșani ai PNL. Un comportament incalificabil. Eu vă rog să mă iertați pe mine, dar un asemenea comportament nu poate fi tolerat”, a spus președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan.
La final, Prefectul județului Vrancea a declarat că ședința de astăzi va fi reprogramată pentru ziua de vineri, 1 iulie 2016. Acesta a mai spus că acei consilieri care nu se prezintă la 3 ședințe consecutive își pierd calitatea de consilier ales.
Se convoacă pentru a treia oară Consiliul Local. În momentul în care se va constata că este un consilier care nu a venit la 3 ședințe consecutive și absentează nemotivat, își pierde calitatea de consilier ales, urmând să urce următorul de pe lista partidului din care face parte respectivul consilier”, a declarat prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea.
La rândul său, secretarul Primăriei a încercat să ia legătura cu cei absenți, însă s-a lovit de telefoane închise.
„Ieri, colegii mei au sunat să convoace consilierii, iar astăzi în timpul ședinței, văzând că nu sunt prezenți am contactat telefonic pe domnul consilier Ionuț Ștefan care nu mă auzea în momentul în care l-am sunat. Am continuat și l-am sunat pe domnul consilier Tănase Neculai care nu mi-a răspuns, pe domnul consilier Buzoi mi-a răspuns și mi-a invocat o problemă medicală și că este în drum spre UPU și domnul Filimon Ionuț care mi-a răspuns la telefon, m-a recunoscut și a spus că urmează să apară în sală”, a declarat Eduard Corhană.
Consilierul PSD, Radu Nițu a declarat că situația creată este una incalificabilă și că absența consilierilor liberali nu îi afectează pe ei ci pe cetățenii orașului care au nevoie de proiecte și de aprobări.
„Ce comentarii putem face când și acum și data trecută sala a fost plină iar consilierii liberali nu au vrut să vină. Ei cred că se ceartă cu noi, grupul PSD sau cu alt partid. De fapt, se ceartă cu cetățenii municipiului Focșani, care au nevoie de Consiliul Local, de proiecte și de aprobări. Este incalificabilă această situație. Cum vineri este ultima zi, ar fi bine să nu vină nici atunci să scăpăm de ei. Unii din ei sunt foarte noi și poate nici nu știu unde se află sala de ședințe. De când sunt consilier local nu s-a întâmplat așa ceva”, a spus la finalul ședinței, consilierul PSD, Radu Nițu.
Absența liberalilor de la ședința de constituire a Consiliului Local pare să fie motivată de faptul că aceștia doresc o majoritate în miniparlamentul local. Această majoritate depinde de negocierile pe care PNL și UNPR le au la acest moment la nivel național.
„Suntem conștienți de faptul că este neplăcut pentru focșăneni să se amâne ședința de constituire a Consiliului Local. Întrucât Partidul Național Liberal a beneficiat de încrederea a peste 10.000 de alegători, am considerat important să facem toate demersurile posibile pentru a obține o majoritate a PNL în Consiliul Local. O majoritate PNL ar schimba, după mulți, mulți ani politica în Focșani.  Ar fi o schimbare de bun augur pentru Focșani, o schimbare așteptată de foarte mulți cetățeni și care ar schimba istoria orașului”, a spus Liviu Bostan, prim-vicepreședinte al PNL Vrancea.
La ședința de marți, din cei 21 de consilieri doar 12 au fost prezenți – 8 consilieri PSD, 2 consilieri UNPR, consilierul ALDE şi cel independent. Singurul consilier local absent motivat a fost Mihai Petruț de la social democrați care avea programate, în această zi, competiții sportive.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.