Codruța Neagu, managerul Spitalului Județean: “Chiar dacă ne-am lovit de piedici, aparatul Real Time PCR este funcțional”

0
563

Aparatul Real Time PCR cumpărat de Consiliul Județean Vrancea cu ajutorul fondurilor de la buget a fost pus în funcțiune. Acesta a fost instalat la începutul acestei săptămâni în laboratorul BK care deservește Secția TBC și are deja două zile de când a fost pus în funcțiune. Aparatul care a costat aproximativ 335.000 de lei a fost subiectul unor acuzații și discuții aprinse între conducerea spitalului și Consiliul Județean Vrancea. Cei din urmă au acuzat oficialii instituției spitalicești că întârzie nejustificat punerea acestuia în funcțiune, lucru contrazis de actualul manager Codruța Neagu. Într-o conferință de presă, aceasta a spus că totul s-a datorat piedicilor puse, de mai bine de trei luni de zile, de oficialii de la CJ Vrancea care, în loc să le ofere sprijin au somat unitatea medicală să elibereze spațiul în care era aparatul de testare pentru coronavirus.

“Aparatul Real Time PCR a devenit funcțional de două zile. A fost montat în laboratorul BK, care deservește Secția TBC, în cadrul pavilionului extern unde funcționau Secțiile Oftalmologie, ORL și Dermatologie. Aparatul a fost achiziționat prin fonduri alocate de către Consiliul Județean Vrancea. Acesta a costat circa 335.000 de lei și a ajuns la Spitalul Județean în luna mai. De atunci am făcut numeroase eforturi pentru a fi pus în funcțiune. Am avut un schimb de adrese cu mai multe instituții: CJ Vrancea, DSP și Ministerul Sănătății. Toate demersurile noastre au avut un singur scop: acela de a obține toate avizele și autorizațiile necesare pentru punerea în funcțiune a aparatului. Am avut și sprijin dar ne-am lovit și de piedici care au venit din partea Consiliului Județean Vrancea, instituție care prin adrese și discuții ne spuneau că nu ne pot oferi un ajutor și chiar ne-au somat să eliberăm clădirea unde era montat aparatul Real Time PCR. Această atitudine din partea lor, dincolo de ipocrizie a dus la amânarea, până la acest moment a funcționalității aparatului”, a transmis managerul Spitalului Județean de Urgență “Sf. Pantelimon”, Codruța Neagu.

Mai mult decât atât, Codruța Neagu a comunicat că aparatul are o capacitate de maximum 20 de teste pe zi, față de 200 de teste zilnice pe care le poate lucra aparatul de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea. “Avem toate avizele și autorizațiile necesare pentru a putea lucra. Aparatul poate lucra 10 teste la un interval de 3 ore și jumătate. În interiorul unui program normal de lucru nu se pot efectua mai mult de 20 de teste, zilnic. Din cauza volumului foarte mare de lucru al personalului BK care operează acest aparat nu se poate lucra decât 3 zile pe săptămână”, a mai spus Codruța Neagu care a mai completat că vor fi testate prioritar cadrele medicale și personalul unității. Aparatul Real Time PCR de la Spitalul Județean este deservit 7 cadre medicale: un medic, un biolog, 4 asistenți medicali și o infirmieră. La acest moment, testările de la SJU Focșani vor veni în completarea celor aproape 80 de teste pe zi, efectuate de zilnic de DSP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.