Colegiul Tehnic Gheorghe Balș din Adjud, inundat

0
609

Colegiul Tehnic Gheorghe Balș din Adjud a fost inundat joi seară în urma ploilor abundente care s-au abătut asupra județului Vrancea.

Informațiile furnizate de autorități joi seară erau acelea că din cauza inundațiilor elevii nu vor învăța vineri. La această situație s-a ajuns după ce canalizarea orașului nu a mai făcut față.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod roşu de inundaţii pentru râuri din judeţele Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea, valabilă de joi, ora 22.00, până vineri, ora 18.00.

Avertizarea vizează râurile din bazinele hidrografice: Râul Negru (judeţele Harghita şi Covasna), afluenţii din bazinul superior şi mijlociu al Bistriţei (judeţele Suceava, Harghita şi Neamţ), Trotuş (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău), Putna (judeţul Vrancea).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Neamţ, Bacău, Vrancea şi Covasna.

Totodată, până vineri, la ora 18.00 este valabilă o avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru judeţele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani. Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă vor depăşi local 50 de litri pe metru pătrat şi izolat, mai ales în zona de munte, 80-100 de litri pe metru pătrat.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here