Comisia de validare a mandatelor noilor deputaţi se întruneşte marţi

0
105

Comisia de validare a mandatelor noilor deputaţi va începe să funcţioneze marţi, de la ora 12.00, pe parcursul întregii zile, urmând ca cei 329 de noi deputaţi să depună jurământul în plen miercuri, într-o şedinţă care va începe la ora 9.00.

Comisia de validare a mandatelor va avea 30 de membri, pe care îi va alege plenul Camerei Deputaţilor într-o şedinţă care va avea loc marţi dimineaţă.

De la ora 12.00, această comisie va începe sesiunea de lucru şi va verifica dosarele celor 329 de deputaţi pe tot parcursul zilei. Deputaţii care vor fi validaţi vor depune jurământul miercuri, de la ora 9.00. Eventuali deputaţi care vor fi contestaţi de Comisia de validare vor trebui validaţi individual, printr-un vot al plenului, tot miercuri dimineaţa.

După validarea tuturor mandatelor, plenul Camerei Deputaţilor se va reuni din nou pentru alegerea preşedintelui şi a noului Birou Permanent.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat că liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului PSD Liviu Dragnea, precizând că, dacă va fi necesar, PNL va sesiza Curtea Constituţională. Ea spune că există un precedent, când pentru fapte similare pentru care nu fusese emisă o sentinţă judecătorească la acel moment, în 2004 toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză.

PMP şi USR au anunţat la rândul lor că vor încerca să blocheze validarea mandatului lui Liviu Dragnea.

Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni legate de derularea procesului electoral.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.