Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, în ședință extraordinară, la Prefectură. Vezi subiectul convocării!

0
372

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au fost convocaţi, joi, în şedinţă extraordinară la sediul Instituţiei Prefectului. Pe ordinea de zi s-au regăsit avizarea Planului de analiză şi acoperire a riscurilor actualizat pe anul 2016 şi a Planului comitetului judeţean pentru asigurarea cu resurse umane, materiale şi financiare necesare gestionării situaţiilor de urgenţă pe anul 2016, plan ce include şi planurile comitetelor locale de asigurare cu resurse umane, materiale şi financiare.

”Planul de analiză şi acoperire a riscurilor este documentul care cuprinde riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă identificate pe teritoriul judeţului Vrancea, măsurile, acţiunile şi resursele necesare pentru managementul riscurilor respective, iar scopul acestui document este acela de a asigura cunoaşterea de către toţi factorii implicaţi a sarcinilor şi atribuţiilor ce le revin premergător, pe timpul şi după apariţia unei situaţii de urgenţă, de a crea un cadru unitar şi coerent de acţiune pentru prevenirea şi gestionarea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă şi de a asigura un răspuns optim în caz de urgenţă, adecvat fiecărui tip de risc identificat”, se arată într-un comunicat remis de ISU Vrancea.

De asemenea au fost prezentate, în vederea avizării, procesele verbale întocmite de comisiile mixte de validare a pagubelor semnalate în perioada februarie – aprilie 2016 de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Odobeşti, Valea Sării, Şura Caliţei, Andreiaşu de Jos, Mera, Cârligele, Câmpuri, Răcoasa, Vizantea-Livezi, Nistoreşti, Bogheşti, Rugineşti, Nereju, Năruja, Tulnici, Bârseşti, Vintileasca, Chiojdeni, Dumitreşti, Vârteşcoiu, Milcovul, Gugeşti În încheierea şedinţei, s-a aprobat Raportul de sinteză privind apărarea împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcţiile hidrotehnice şi poluării accidentale în judeţul Vrancea, în perioada 10– 12 martie 2016.

Astfel, în acest interval, pe teritoriul judeţului s-au semnalat precipitaţii sub forma de ploaie şi ninsoare, maxima de precipitaţii înregistrându-se în localitatea Colacu, comuna Valea Sării – 25,2 l/mp. Pe râurile interioare judeţului s-au înregistrat creşteri de niveluri şi debite fără atingerea şi depăşirea cotelor de apărare. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au acţionat conform planului de apărare împotriva inundaţiilor privind asigurarea şi funcţionarea fluxului informaţional. Au fost transmise avertizările la structurile judeţene şi cele locale, iar comitetele pentru situaţii de urgenţă au acţionat pe plan local cu utilaje proprii pentru înlăturarea consecinţelor manifestărilor hidrometeorologice.

Raportul de sinteză realizat la nivel judeţean în urma manifestării acestor fenomene periculoase relevă că au fost afectate 17,2 km străzi/uliţe, valoarea totală a pagubelor fiind estimată la cca. 258 mii lei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.