Comitetul Județean pentru Situații Vrancea, convocat în ședință extraordinară. Care sunt concluziile ședinței

0
238

Isu_vrancea

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au fost convocaţi marți în şedinţă extraordinară la sediul Instituţiei Prefectului.

Pe ordinea de zi s-a regăsit avizarea proceselor verbale întocmite de comisiile mixte de validare a pagubelor semnalate, în cursul lunii aprilie de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Gura Caliţei, Ploscuţeni şi Urecheşti.

Totodată, au fost avizate Planul de analiză şi acoperire a riscurilor al judeţului Vrancea, cu actualizările aduse în anul 2015, precum şi Planul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea pentru asigurarea cu resurse umane, materiale şi financiare necesare gestionării situaţiilor de urgenţă pe anul 2015.

Planul de analiză şi acoperire a riscurilor al judeţului Vrancea este documentul care cuprinde riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă identificate pe teritoriul judeţului Vrancea, măsurile, acţiunile şi resursele necesare pentru managementul riscurilor respective.

De asemenea, a fost aprobat modul de organizare şi funcţionare a Grupei Operative Judeţene în scopul gestionării situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase şi inundaţii la nivelul judeţului Vrancea.

Astfel, conform hotărârii adoptate, coordonarea grupei operative se asigură de inspectorul şef al I.S.U. Vrancea, iar conducerea acesteia se asigură de către ofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea. În funcţie de amploarea şi intensitatea manifestării situaţiei de urgenţă, grupa operativă se va activa sau completa cu personal, pe etape, la propunerea inspectorului şef al I.S.U. Vrancea, cu aprobarea Prefectului judeţului Vrancea.

Principale atribuţii ale grupei operative sunt: primirea, centralizarea şi analizarea datelor cu privire la evoluţia situaţiei operative; întocmirea concepţiei de acţiune şi stabilirea modului de întrebuinţare a resurselor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă; coordonarea acţiunilor de intervenţie; centralizarea solicitărilor privind necesarul de resurse pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă; elaborarea rapoartelor şi analizelor pentru informarea comitetului pentru situaţii de urgenţă şi a altor factori de decizie; întocmirea sintezelor cu efectele fenomenelor meteorologice şi inundaţiilor, precum şi resursele întrebuinţate în scopul transmiterii acestora Grupei operative a M.A.I.

În finalul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-a luat măsura repartizării unei construcţii uşoare din elemente modulate pentru o familie din comuna Slobozia Bradului, a cărei locuinţă a fost afectată de un puternic incendiu izbucnit la începutul lunii aprilie a acestui an.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.