Concluzie: RUSII AU DOBORAT AVIONUL BOEING 777, ucigand 298 pe PASAGERI!

0
133

colaj putin - Concluzie: RUSII AU DOBORAT AVIONUL BOEING 777, ucigand 298 pe PASAGERI!

Concluziile anchetei parchetului olandez: Aeronava a fost atacată în estul Ucrainei de un sistem rusesc Buk, dirijat de un ECHIPAJ RUS.

Avionul malaezian Boeing 777 care s-a prăbuşit vara trecută în regiunea Doneţk din estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord a fost doborât de o rachetă ce a fost lansată de un sistem rusesc Buk, dirijat, cel mai probabil, de un echipaj rus, potrivit serviciului de presă al Parchetul din Olanda, sub a cărui coordonare grupul internaţional de criminalişti JIT (Joint Investigation Team) investighează această tragedie, relatează agenţia ucraineană Unian.

Potrivit acestor date, racheta a fost adusă din Rusia pe teritoriul Ucrainei cu puţin timp înainte de producerea tragediei, fapt confirmat de numeroase fotografii şi înregistrări video, precum şi de declaraţii ale martorilor.

Anchetatorii din cadrul echipei comune de investigaţie (JIT) au colectat şi prelucrat peste un milion de documente, fotografii şi înregistrări video, un volum imens de materiale care a impus lărgirea semnificativă a grupului de analişti.

În prezent, experţii trebuie să stabilească nu doar cercul persoanelor suspecte şi să adune dovezi împotriva lor, ci şi să ofere instanţei fapte şi probe suficiente pentru pronunţarea unui verdict. La aceasta lucrează acum echipa de procurori.

De asemenea, parchetul olandez menţionează că există “dovezi clare” ale faptului că serviciile secrete ruse “încearcă în mod constant să pătrundă” în sistemele informatice ale poliţiei şi procuraturii din Olanda, transmite și Agerpres.

Astfel, smartphone-urile şi laptop-urile pe care anchetatorii le-au utilizat în Ucraina şi care au fost conectate la reţelele de internet locale au trebuit să fie distruse. Motivul – infectarea cu un program de spyware.

În unele cazuri au trebuit eliminate conturile unor angajaţi ai poliţiei olandeze din reţelele de socializare pentru că au fost supuse atacurilor hackerilor şi puteau fi infectate.

Reporteri de la biroul german de investigaţii jurnalistice Correctiv, care, cu participarea Der Spiegel, Algemeen Dagblad şi Bellingcat, au efectuat toamna trecută o anchetă de răsunet cu privire la cauzele tragediei MH17, au stabilit că sistemul Buk fusese adus din regiunea Kursk înaintea catastrofei de la 17 iulie. Ei susţin că au descoperit o fotografie în care apare acest sistem Buk (vezi video jos), după data de 17 iulie, din care lipsea o rachetă, la o intersecţie în regiunea Lugansk, unul din fiefurile separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Material preluat de pe site-ul www.evz.ro / foto: www.evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.