Condamnat în 2016 la 10 ani pentru crimă, pus în libertate zilele trecute

0
1379

La aproape 76 de ani, un buzoian respiră aerul libertății după o condamnare grea pentru omor. În 2016, acesta primea 10 ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru uciderea cumnatului său. Nu a recunoscut fapta, ci a încercat permanent să indice alți vinovați. Probele strânse de anchetatori au fost clare, iar buzoianul originar din Poșta Câlnău a fost condamnat pentru fapta comisă în urmă cu mai bine de 6 ani, în martie 2014.

Printre probele care l-au încriminat a fost și o încercare de sinucidere, chiar în ziua înmormântării cumnatului său. Deja acesta se simțea încolțit, după cum rezultă din anchetă: „declarația martorului M. M., lucrător de poliție în localitate, care a arătat că la data de 07.03.2014, când i-a înmânat inculpatului citația a afirmat „ori ați găsit ceva să mă încrimineze pe mine”, după care a revenit și l-a întrebat „dacă am găsit ceva la fața locului”.

Anul acesta în februarie, buzoianul, aflat în Penitenciarul Focșani, a făcut o cerere de liberare condiționată. Fusese discutat în comisia din penitenciar, unde opinia a fost că abia în iulie 2020 ar trebui analizat cazul său. Ulterior, la finele lunii februarie, judecătoria a admis solicitarea condamnatului. La acea vreme avea executate și câștigate prin muncă 1.827 zile, din care 264 erau calculate ca urmare a condițiilor necorespunzătoare din penitenciare. La fix, deoarece pentru îndeplinirea condiției privind fracția condamnatul trebuia să execute 1.826 zile.

Admite cererea de liberare condiționată a condamnatului C. V., în prezent deţinut in Penitenciarul Focşani. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului, din pedeapsa de 10 ani închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 3/2016, pronunţată de Tribunalul Buzău. Atrage atenţia condamnatului asupra posibilităţii revocării liberării condiţionate în situaţia în care săvârşeşte o altă infracţiune înăuntrul restului de pedeapsa rămas neexecutat, ori dacă pe durata supravegherii, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere”, se arăta în hotărâre.

Procurorii au contestat această soluție, iar în urmă cu câteva zile Tribunalul Vrancea s-a pronunțat definitiv: buzoianul rămâne în libertate.

Crimă de la o bicicletă

Fapta pentru care a fost condamnat septuagenarul a fost comisă în martie 2014, pe fondul unui conflict spontan și a consumului de alcool. Totul a pornit de la o bicicletă, iar condamnatul i-a aplicat cumnatului său mai multe lovituri în zona capului cu o bucată de lemn, cauzându-i decesul în noaptea de 3/4.03.2014.

În acea zi, au stabilit anchetatorii, buzoianul s-a dus la cumnatul său pentru a lua niște ouă, fiind văzut de mai mulți martori. S-au cinstit cu vin, dar totul a degenerat câteva ore mai târziu.

În timp ce inculpatul consuma vin cu victima și cu martorul, nora victimei a transportat două roabe cu gunoi, iar după ce a efectuat cel de-al doilea transport, martora a pus bicicleta inculpatului, găsită căzută, în roabă și a dus-o acasă, crezând că cineva o va revendica.

Ulterior, inculpatul i-a cerut victimei să-i dea ouăle, sens în care C. I. s-a dus la bucătărie și a venit cu o sacoșă din plastic, de culoare roșie, în care i-a pus 25 de ouă de găină după care inculpatul a luat sacoșa și a plecat. Întrucât nu a mai găsit bicicleta și fiind în stare de ebrietate, inculpatul a abandonat și sacoșa cu ouă pe drum.

Ulterior, inculpatul s-a deplasat la magazinul ce se află vis-a-vis de domiciliul său și a cumpărat țigări marca Moore în valoare de zece lei după care s-a întors la domiciliu și, fiind probabil certat de soția sa, a plecat la cumnatul său pentru a recupera bicicleta.

Deși inculpatul susține că după ce a ajuns la domiciliul său s-a culcat într-o altă cameră pentru a nu fi simțit de soția sa, știind că va fi certat de aceasta întrucât era sub influența băuturilor alcoolice, negând astfel că s-ar mai fi reîntors la locuința victimei, totuși prezența inculpatului la domiciliul victimei, după ora 20.00, rezultă din declarațiile martorelor C. M. E. (nora victimei) și C. C. A. (nepoata victimei), care au arătat că la data de 03.03.2014, după ora 20.30, victima, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a venit în domiciliul lor și le-a întrebat unde este bicicleta inculpatului C. V., după care le-a spus că inculpatul este băut și că în acea noapte va dormi la el, ambele martore precizând că victima nu prezenta urme de violență.

De asemenea, prezența inculpatului la domiciliul victimei, după ora 20.00, rezultă și din faptul că soția inculpatului, după ora 20.00, cu toate că se vizitau rar, l-a căutat pe soțul său la vecinul lor. În continuare, martora, în intervalul orar 20.24 -21.53, l-a căutat pe soțul său la telefonul de la domiciliul victimei de 18 ori, apelurile având o durată între 4 și 41 de secunde.

După ce victima C. I. a revenit la domiciliul său, cei doi (victima și inculpatul), fiind sub influența buturilor alcoolice, din motive necunoscute (probabil datorită bicicletei luate de nora lui C. I.), au avut un conflict spontan în urma căruia inculpatul l-a lovit pe cumnatul său, în mod repetat, cu o bucată de lemn cu suprafața neregulată în zonele epicraniene, faciale și cervicale. În urma loviturii din zona epicraniană, victima a vomitat, după care s-a prins cu mâna dreaptă de piciorul drept al mesei.

Ulterior, agresiunile au continuat și în afara locuinței, unde victima a fost găsită a doua zi, desculță, cu fața în sus și îmbrăcată sumar. În timpul agresiunii dintre inculpat și victimă, inculpatului i-a fost produsă o plagă de  2 cm, supra-sprâncenos extern stânga, constatată de medicul legist la data de 05.03.2014.

Deși inculpatul a declarat că această plagă s-a produs în seara zilei de 02.03.2014, când s-a lovit într-un profil metalic care asigura cotineața, această apărare nu poate fi reținută întrucât, în ziua de 03.03.2014, inculpatul a vorbit cu martorii și niciunul dintre ei nu a observat vreo zgârietură în zona feței inculpatului”, se arăta în motivarea condamnării de 10 ani închisoare, document preluat de Rolii.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.