Condamnat pe viață, eliberat condiționat din Penitenciarul Focșani de magistrații Judecătoriei Focșani

1
389

Laurențiu Cotea, un focșănean condamnat la detenție pe viață după ce a dezertat din unitatea militară și a împușcat mortal doi polițiști, în anul 1996, a fost eliberat condiționat din închisoare. El a petrecut 21 de ani în spatele gratiilor, în diferite penitenciare din țară, iar în februarie anul curent a fost eliberat din Penitenciarul Focșani, unde a stat în detenție din octombrie 2015 până în momentul în care a părăsit închisoarea. De-a lungul timpului, Laurențiu Cotea a făcut mai multe cereri de eliberare condiționată, iar în cele din urmă cererea i-a fost admisă de Judecătoria Focșani.

“In baza art.59 C.p.1969 admite ca intemeiata propunerea de liberare condiţionată, formulată de Penitenciarul Focsani privind petentul condamnat COTEA LAUARENTIU GABRIEL, Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea restului din pedeapsa de 99 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.49/2014 a Tribunalului Vrancea. Conform art. 61 Cod penal 1969, atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării condiţiilor liberării condiţionate, pentru pedeapsa rămasă neexecutată. Ia act ca asistenta judiciara a condamnatului a fost asigurata de catre aparator din oficiu Bordea Cristian, cu delegatia eliberata de Baroul Vrancea sub nr.287/2017, cheltuieli in suma de 130 lei ca vor fi avansate acesteia din fondurile Ministerului Justitiei ” se arată în decizia Judecătoriei Focșani.

Pe 6 mai 1996, Laurenţiu Cotea, care era militar în termen la o unitate din Bucureşti, a dezertat din unitate, supărat că a fost părăsit de iubită, și a luat cu el pistolul mitralieră AKM din dotare. El a împușcat mortal doi polițiști, iar timp de 36 de ore, până a fost prins, a fost cel mai căutat infractor din țară, pentru capturarea lui fiind mobilizate forțe impresionante de poliție.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.