CONFISCĂRI de material lemnos și AMENZI în urma unor controale în domeniul silvic

0
953

În perioada 21-28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Odobești au desfășurat o acțiune pe linia verificării transportatorilor de material lemnos privind respectarea prevederilor legale în domeniul silvic.

Astfel, în cadrul celor 38 de controale pe drumurile publice au fost verificați  transportatorii de material lemnos. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 171/2010-rep. în valoare de 60.000 lei. Totodată, 1174 m.c. material lemnos, în valoare de aproximativ 190.000 lei,  au fost confiscați valoric pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010. Două infracțiuni la regimul silvic (tăiere ilegală și furt arbori) au fost constatate din oficiu de către polițiști pe parcursul acțiunii.

Tot ieri, 28 februarie a.c., ora 15.00, în urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Fitionești au stabilit faptul că, în perioada 26 noiembrie 2021-13 februarie a.c., un bărbat de 33 de ani, din localitate, a transportat cu o autoutilitară, în nume propriu, material lemnos de diferite specii înscris în mai multe avize de însoțire, rezultând o cantitate de aproximativ 25 m.c., fără proveniență legală. Astfel, bărbatul a încălcat normele silvice în vigoare, fiind asimilat transportatorilor profesioniști care sunt obligați prin lege să utilizeze SUMAL 2.0 și să încarce în sistem fotografii ale materialelor lemnoase și poziția GPS. Cantitatea de material lemnos de diferite specii cu o valoare totală de aproximativ 4.000 lei (fără TVA) a fost confiscată. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea continuă acțiunile pentru protejarea fondului forestier, prin sancționarea ilegalităților comise în sfera circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. (comunicat de presă IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.