Consilierii județeni au dat o șansă aeromodelismului din Vrancea! Pentru prima oară după multă vreme vor fi reluate competițiile la nivel județean!

0
86

După foarte multă vreme, aeromodelismul va avea din nou un cuvânt de spus în județul Vrancea, grație colaborării dintre consiliul județean și Palatul Copiilor din Focșani. Între administrația județeană și instituția amintită a fost încheiat un protocol, parafat joi în cadrul ședinței de consiliu județean prin votul unanim al consilierilor. Potrivit proiectului devenit hotărâre, Palatul Copiilor Focșani va primi 35.000 de lei, bani care vor asigura finanțarea Concursului regional de aeromodele și rachetomodele – „Cupa Vrancei” – , eveniment care va avea loc în perioada 13 – 16 octombrie la Focșani. „Mă bucur că amendamentul prin care sprijinim organizarea unui concurs de aeromodele la Focșani a fost îmbrățișat de toți consilierii județeni. Atunci când vorbim despre copiii noștri, ai vrâncenilor, când vorbim despre educație, indiferent de forma ei, votul trebuie să fie în unanimitate. Vă așteptăm în curând la un spectacol aviatic oferit de copiii de la Cercul de Aeromodele din cadrul Palatului Copiilor și de invitații lor”, a spus șeful administrației județene, Cătălin Toma. Competițiile de aeromodelism și rachetomodelism au apărut în Vrancea în urmă cu 68 de ani, în 1954, la doi ani după ce profesorul Carol Chirilă a preluat conducerea cercului de aeromodele. Aceste concursuri s-au desfășurat neîntrerupt, în fiecare an, până în 1986, generații întregi de copii descoperindu-și pasiunea pentru zbor la acest club. Actualul profesor îndrumător, Ștefan Ionuț Valentin, a fost elev la acest cerc, munca sa cu copiii fiind răsplătită cu un loc 3 pe echipe la Campionatul Național din acest an și un titlu de vicecampion la clasa F2B.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.