Consilierii județeni au decis câți bani va trebui să plătească PSD pentru chiria cabinetelor parlamentare și a sediului partidului

0
298

Consilierii județeni au votat cuantumul chiriilor pe care social democrații vor trebui să le achite pentru sediul PSD Vrancea de pe B-dul Republicii din Focșani. În ședința extraordinară a minilegislativului județean, aleșii au avut la mapă 3 proiecte de hotărâre pentru închirierea de spații în care își vor desfășura activitatea parlamentară deputații PSD Nicușor Halici și Elena Stoica, dar și conducerea social democraților. Consilierii județeni social democrați au depus amendamente la proiectele de hotărâre prin care își doreau să modifice perioada de închiriere de la 1 la 4 ani, motivând că mandatul unui parlamentar expiră în decembrie 2024. Cele trei amendamente nu au întrunit numărul necesar de voturi și au fost respinse. Astfel, prețul chiriei a fost calculat la 5,31 lei pe metru pătrat, avându-se în vedere valoarea de amortizare a imobilului aflat în patrimoniul CJ Vrancea. „Regimul de închiriere a spațiilor cu destinație partide politice este cel prevăzut de Legea locuinței, unde avem o precizare a nivelului chiriei, începând din 2007, este de 0,84 lei metrul pătrat. Nu putem face nimic altceva decât să ne raportăm la valoare de amortizare a imobilului astfel încât, acesta este prețul chiriei pe metru pătrat”, a precizat Viorel Catană, director executiv la Direcția Arhitect Șef și Administrarea Patrimoniului. Dacă este să ne raportăm la valoarea reală a prețurilor în punctul zero a orașului, suma pe care trebuie să o achite lună de lună social democrații este de cel puțin 10 ori mai mică decât cea practicată în zonă. Cele trei proiecte au primit votul majorității consilierilor prezenți la ședință, ceea ce înseamnă că, pentru suprafața de 105,53 mp PSD Vrancea va plăti 560,36 lei pe lună, deputatul Nicușor Halici va avea un cabinet parlamentar în suprafață de 111,30 mp pentru care va trebui să achite 591 lei, în timp ce deputatul Elena Stoica va achita 576,35 lei pe lună pentru suprafața de 108,54 mp.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.