Consilierii județeni PSD plâng după parangheliile faraonice organizate în timpul „tutankhamonului” Marian Oprișan!

2
359

Dacă pandemia ne lasă și nu vom ajunge la 5-6.000 de cazuri de Covid pe zi în toată țara, fapt care ne-ar putea băga din nou în case pe toți, anul acesta vom sărbători din nou Festivalul Bachus, manifestare pe care am sărit-o anul trecut din cauza coronavirusului. Evenimentul ar putea fi organizat pe la finele lui octombrie, posibil între 22 și 24. Oricum, ca să fie pregătită, administrația județeană a supus astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare de consiliu județean un proiect de hotărâre care viza suplimentarea sumei inițiale alocate festivalului, anume 175.000 de lei (35.367 de euro), cu 105.000 de lei (21.220 de euro), ceea ce înseamnă că dintr-o paranghelie deșucheată pe bani publici, așa cum se obișnuia pe „vremea ailaltă”, vom avea anul acesta ceva mult mai decent care va costa 280.000 de lei (56.587 de euro). Poate pentru unii reprezintă și acum o sumă mare, însă în comparație cu ce arunca Marian Oprișan la finele fiecărui an, doar pentru Bachus, suma aprobată astăzi reprezintă un mizilic. Să ne gândim, spre exemplu, că în anul 2019 manifestarea a înghițit aproape 2 milioane de lei, adică peste 400.000 de euro iar în 2018 consilierii PSD au aprobat peste 2 milioane de lei, adică nici mai mult nici mai puțin decât jumătate de milion de euro. Este clar că diferența nu este mare, ci este una enormă, bugetul județean făcând o economie uriașă în acest an. Ședința nu a fost una cu „scântei”, însă consilierii PSD, prin vocea lui Constantin Guguianu, l-au acuzat pe președintele Cătălin Toma că suma alocată este prea mică pentru amploarea festivalului. Credem și noi, de la jumătate de milion de euro la doar 50 și ce ceva de mii este o diferență. Păi, ce, ori dădea de la el din buzunar? „Suma de 280.000 de lei pe care dumneavoastră o propuneţi pentru Festivalul Bachus este infimă. Ştiu că ne-aţi criticat că noi am alocat sume mai mari pentru acest festival. Aceste sume alocate de fosta administraţie PSD nu au fost alocate pentru paranghelii, ci pentru promovarea viticulturii vrâncenieşi a producătorilor de vin din Vrancea. Din respect pentru viticultori trebuia alocată o sumă mai mare”, a punctat cu emfază stimabilul Guguianu care, am aflat pe surse, nu mai închide un ochi noaptea de grija cetățenilor, perpelindu-se în așternut ca un cârnat afumat în tigaie. Asta după ce înainte a încercat să-i scoată ochii șefului CJ că banii alocați au fost luați de la gura copilașilor care vor să-nvețe, adică de la proiectul InfoEducație, concurs care s-a încheiat la începutul lunii august. „Fac parte dintr-o familie de viticultori şi ar fi foarte important să reluăm acest capitol de bucurie pe care l-a avut istoria Vrancea şi să nu trecem într-un mare populism. Banii provin din economii la Infoeducaţia, nu am luat de la investiţii, drumuri judeţene, fondul pentru spital. În funcţie de situaţia pandemică vom vedea dacă va fi organizat sau nu acest festival, care nu va fi cu mici şi bere, a replicat șeful administrației județene.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

2 COMENTARII

  1. Suma finală, calculată în funcție de costuri și beneficii, ar trebui să fie de maxim zero lei. În lumea civilizată nu există niciun festival care să fie pe pierdere, toate au profit, altfel nu ar avea niciun sens să fie organizate. Nu există un scop principal în promovarea a ceva, scopul principal sunt întotdeauna banii, profitul .

  2. …NU I MULTA ZABAVA PANA ( FACAND PRESIUNI,SANTAJE…), VOR REINTRODUCE MODA TUTANKAMONULUI !!!! CA A ROTIT DUMNEZEU roata…este randul orbanilor sa ,,dea de baut ,,si june a la andreea …..AU SI AVOCATI ,DROAIE CARE SA INSFACE HALCI DIN MORTACIUNEA NUMITA VRANCEA SI BANII (FOSTI !!!! ),IOROPENI !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.