Consilierii PNL din Garoafa s-au opus balastierei care strică drumurile din Ciușlea

0
129
”Suntem alături de oamenii care au protestat recent pentru refacerea drumului județean 205 E”, susțin liberalii

Liberalii din Garoafa nu au fost de acord cu decizia primăriei de a închiria terenuri către o firmă care deține o balastieră în apropiere de Ciușlea. La ședința din 31 ianuarie 2019, Consiliul Local Garoafa a aprobat închirierea a 3000 de metri pătrați către firme SilmaiProdcom SRL, pentru desfășurarea activității de exploatare de agregate minerale. Potrivit locuitorilor, firma ar fi controlată indirect de afaceristul Corneliu Prunache, un apropiat al puterii PSD.

Noi ne-am opus acestui proiect deoarece sunt mari probleme. În primul rând, mașinile care transportă piatră au distrus drumul județean care face legătura cu Ciușlea. Firma respectivă a mai închiriat anul trecut o suprafață de 26 hectare de islaz, pe care anterior s-a aflat firma Hidroelectrica. La plecare, firma a lăsat în urma o hală, echipamente, piatră. Primăria a închiriat islazul firmei SilmaiProdcom SRL cu condiția să îl aducă la starea inițială, adică să ia ce a lăsat acolo Hidroelectrica. Noi ne-am opus și acestui proiect în Consiliul Local, deoarece am avut semne de întrebare. Până acum, firma a săpat și a exploatat piatră și au dispărut 15 hectare de islaz. În gropile rămase au fost aduse deșeuri din oraș, dar nu au putut fi umplute decât într-o mică parte, astfel încât în locurile de unde s-a luat piatră s-a format luciu de apă, pentru că în apropiere este Siretul. Nu văd cum în aceste condiții va fi adus la islazul la starea inițială”, a declarat Laurențiu Diaconu, președintele PNL Garoafa.

De reamintit faptul că sute de oameni au protestat recent față de starea drumurilor din satele Garoafei, iar la câteva zile CJ a trimis o mașină specială care a ”rașchetat” 30 de metri de asfalt și apoi a plecat. Tipic PSD! (Material comandat de PNL. Executat de Media Vemo SRL. Cod mandatar financiar: 41190007)

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.