Consilierii PSD, vot populist în plenul CJ Vrancea la proiectul de plafonare a salariilor din instituție

0
240

Consiliul Județean Vrancea s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară pentru votarea menținerii salariilor în administrația județeană la nivelul anului 2022, proiectul de hotărâre fiind inițiat de către președintele Cătălin Toma în acord cu prevederile legale în vigoare.
Proiectul a fost pus astăzi în dezbaterea plenului CJ deoarece pe 10 februarie administrația județeană trebuie să achite salariile angajaților și era necesar un vot în Consiliul Județean.
De asemenea, facem precizarea că pe 28 februarie Curtea Constituțională va verifica actul normativ adoptat în decembrie de către Parlamentul României, act care, dacă va fi declarat constituțional, coroborat cu legislația în vigoare, va permite stabilirea salariilor în administrația publică județeană prin raportare la 3000 de lei, noua valoare brută a salariului minim. „Dacă ar fi fost cu adevărat responsabili, consilierii județeni care au votat populist împotriva proiectului ar fi așteptat până pe 28 februarie, dată la care situația salarizării în administrația publică va fi clarificată din punct de vedere constituțional”, a precizat președintele Cătălin Toma.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.