Îndrăznește să fii informat!

vineri, 1 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateConsilierii USR PLUS spun că nu sunt interesați de viceprimarii Focșaniului, însă...

  Consilierii USR PLUS spun că nu sunt interesați de viceprimarii Focșaniului, însă ar fi votat restul proiectelor din ședința extrordinară de azi: „Am solicitat prezența online, dar am fost ignorați”

  Cronologia evenimentelor de astăzi, care au dus la eșecul ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani cu patru mari și late proiecte pe ordinea de zi, printre care și alegerea viceprimarilor, este explicat și din perspectiva USR PLUS. Într-o postare pe Facebook, care s-ar vrea asumată de ambii consilieri focșăneni ai USR PLUS, dar care face referire doar la Alexandra Tătaru, se subliniază că lipsa din sală a acestora a fost cu adevărat ceva calculat. Însă boicotul viza doar primele două proiecte de pe ordinea de zi, dat fiind că alegerea viceprimarilor municipiului Focșani nu se poate face decât prin vot secret, ceea ce impune prezența fizică a consilierilor locali. Potrivit explicațiilor USR PLUS, consilierilor locali care au dorit să participe online atât la ședința Comisiei de buget și administrație publică cât și ulterior, la ședința extraordinară, nu le-a fost furnizat linkul pentru participarea prin zoom. Așa se face că la comisie, din cei 11 membri de drept, nu au participat decât cei 5 aleși PNL, fără restul de 4 consilieri social democrați și 2 USR PLUS, iar la ședința extraordinară sala a fost plină doar în partea liberală. E drept, pe zoom au participat alți doi consilieri – Alexandra Tătaru și Mihai Nedelcu – liderul de grup al PSD, însă fără a avea cuvinte sau opinii referitor la ceea ce se întâmpla în ședință.

  Consilierii locali USR PLUS nu au dat curs prezenței fizice la ședința extraordinară a CL Focșani convocată pentru astăzi, 22 decembrie 2020, considerând că este din nou forțată alegerea viceprimarilor, prin aceleași 2 proiecte impuse pe ordinea de zi de către aleșii PNL, fără a avea loc discuții sau negocieri la nivel de conducere între formațiunile noastre.
  În schimb, am dorit să votăm alături de PNL celelalte 2 proiecte, respectiv alocarea unei sume din bugetul național pentru ENET și aprobarea tarifelor percepute de Administrația Piețelor Focșani pentru anul 2021.
  Se pare că se dorește ca USR PLUS să fie, din nou, prins la mijloc într-un joc politic orchestrat de către liderii PNL și primarul PSD Cristi Misăilă care, la rândul său, este în alt conflict cu propriul partid.
  Am solicitat prezența online la ședință a consilierei USR PLUS Alexandra Tătaru, așa cum s-a întâmplat și cu alți consilieri locali în alte ocazii, conexiunea fiind realizată de aparatul IT al Primăriei Focșani, încă din timpul întrunirii comisiei buget-finanțe, dar am fost ignorați. Așa încât, orice speculație cu privire la absența noastră și ignorarea demersului USR PLUS de a vota proiecte pentru focșăneni este doar încă un motiv de a denatura adevărul.
  În sprijinul afirmației noastre va atașăm capturile ce demonstrează prezența noastră online”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a USR Focșani.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  ACUM Incendiu la o locuință din Ruginești! Mai multe echipaje de pompieri mobilizate în zonă

  Două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud intervin, în cooperare cu SVSU Ruginești,...

  Muzeul Vrancei deschide ușile pentru public în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie

  Într-un gest de generozitate cu ocazia Zilei Naționale a României, Muzeul Vrancei anunță că...

  Vrei să muncești în Spaţiul Economic European? Consultă oferta din 8 țări AICI

  Pentru această săptămână, rețeaua EURES (rețea europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a...

  Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a devenit funcțional de astăzi

  Astăzi, 30 noiembrie 2023, românii au primit o veste bună în ceea ce privește...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...