Constantin Gavriloiu din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean este sărac, cinstit și pasionat de medicii din Egiptul antic.

0
762
Fără venituri pe 2019, medicul Gavriloiu are doar acțiuni la două cabinete stomatologice

Al treilea stomatolog ajuns în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani este un „new entry” în viața publică. Numele lui Constantin Gavriloiu nu este foarte cunoscut, deși în 2017 acesta a fost ales vicepreședinte PNL Focșani, alături de cel care îi este acum coleg în CA-ul spitalului, stomatologul Dragoș Cozma. De altfel, ambii s-au înscris în toamna anului 2018 în cursa internă pentru nominalizarea candidatului PNL la Primăria Focșani, la alegerile locale din 2020. Însă nici acum nu se știe exact cine va candida în toamnă, implicit cine a câștigat încrederea colegilor, deși era vorba atunci că în doar câteva luni se va decide cine va lupta de la liberali. Acum, Constantin Gavriloiu, în vârstă de 44 de ani, este una dintre cele mai bune variante alese de Ministerul Sănătății pentru o reprezentare în Consiliul de Administrație al celui mai mare spital din Vrancea și, odată cu numirea sa în forul de conducere, toți pot afla ce activitate relevantă are acesta în spate. Se știe că a studiat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” Iași, însă activitatea sa de medic dentist în anul 2019 ar putea fi legată doar de faptul că deține acțiuni la două societăți care au ca obiect de activitate serviciile stomatologice, pentru că în plan financiar lucrurile nu sunt tocmai …concludente. Potrivit declarației de avere completate pe 9 martie anul acesta, medicul Gavriloiu are zero venituri din salarii pe anul fiscal anterior, zero venituri din activități independente și aceleași câștiguri la toate rubricile de acest tip.

Însă, chiar dacă nu a avut noroc la încasări în 2019, medicul stomatolog care decide împreună cu colegii săi în CA-ul spitalului a avut succes cu proprietățile imobiliare. În declarația sa de avere apar nu mai puțin de patru terenuri – două extravilane în Țifești și Panciu, obținute prin donație în 2018, an în care a cumpărat jumătate din 892 metri pătrați de teren intravilan în Focșani, precum și un alt teren intravilan în municipiu, obținut în 2019 prin „cumpărare, partaj”.  Mai are Constantin Gavriloiu și două spații comerciale în Focșani (unul obținut în 2012 la partaj, iar al doilea construit anul trecut), precum și jumătate dintr-o casă cumpărată în 2018, în municipiu.

În rest, declarația de avere e goală până la un punct: „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate”: aici menționează că are acțiuni la societatea Imhotep SRL, în valoare de 200 de lei, societate care totodată apare ca fiind împrumutată „în nume personal” cu 85.000 lei. O sumă colosală în comparație cu veniturile declarate apare ca fiind împrumutată unei alte societăți, Imhotel SRL, anume 13.000 euro. Însă, cum nu reiese că Imhotel SRL ar fi înregistrată undeva, este posibil să fie doar o greșeală de tastare, iar miile de euro să fi plecat tot către Imhotep. Și, dacă tot am ajuns la Imhotep, ar fi de menționat că societatea are ceva vechime, fiind înființată în 2004. Ba chiar are o marcă înregistrată.

Nu și noroc, dacă ne uităm pe datele financiare ale societății cu doi acționari – Constantin Gavriloiu și Irina Gavriloiu: în 2019 a avut 2 angajați și la o cifra de afaceri de 25.323 lei, profitul net a fost – (minus) 7.021 lei, în timp ce datoriile apar ca fiind în sumă de 41.157. A avut și vremuri mai proaste societatea, prin 2011, deși numele pe care îl poartă e al unei persoane de succes – dacă ne putem permite să spunem așa. Dacă numele vă pare cunoscut și încă nu ați văzut filmul Mumia sau nu ați dat o căutare pe Google, aflați că despre Imhotep se spune că ar fi fost arhitectul regelui egiptean Djeser/Joser(Zoser) și a construit prima piramidă în trepte la Saqqara/Sakkarah. Și Imhotep făcea cumul de funcții, fiind în același timp – pe lângă arhitect – și inginer constructor, poet, astronom, precum și medic. Nu oricum: potrivit Wikipedia, Imhotep a rămas în istorie drept primul arhitect și inginer din lume, pionier al medicinei, poet și astrolog, fiind considerat primul geniu al planetei. Însă în ciuda calităților sale „este descris ca un om modest, înfățișat cel mai adesea ca un scrib așezat pe un scaun simplu, fără bijuterii sau haine somptuoase, ținând un papirus pe genunchi”. Practic, nici Imhotep nu visa la bogății. Trecând de la Imhotep geniul la Imhotep persoană juridică, societatea are sediul în Focșani, pe strada Leopoldina Bălănuță 8,bloc 8, scara 1, apartament 3, acolo unde „locuiește” și cea de-a doua firmă deținută de Constantin Gavriloiu: Hesi-Re Dental. Hesi-Re Dental nu spune prea multe despre ea, fiind înființată abia anul trecut, în afară de faptul că acționar unic și administrator este Constantin Gavriloiu. Ca și în cazul societății Imhotep, numele dă ceva indicii. Pe Hesi-Re (sau Hesi-Ra) îl regăsim tot în Egiptul antic, mai aplicat la profesia domnului Gavriloiu. Pentru că Hesy-Ra era cunoscut ca „Marele dintre tăietorii de fildeș” sau „Marele dintre stomatologi”, în timpul dinastiei a 3-a timpurie. O spune tot Wikipedia, unde se menționează că acesta era confident al regelui, unul dintre cei „zece din Egiptul de Sus” stareț, șef de cărturari sau magician.  Dacă nu s-a înțeles până acum, despre Hesi-re se crede că este primul expert în dinți din lume, împreună cu Imhotep, „Dumnezeul medicinei”, în Egiptul antic – centrul medicinei pe atunci. Este clar până aici că medicul Gavriloiu este atras de munca înaintașilor săi și pasionat de medicina dentară. De altfel, pasiunea lui Constantin Gavriloiu s-ar putea traduce și prin faptul că în  anul 2014 era înscris în campania „Zâmbeşte România” pentru consultaţii stomatologice gratuite, inclusiv detartraj sau că în 2018 promitea tratamente pentru stoparea bolii parodontale cu reduceri de 50%.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.