Constituirea CLM Focșani, amânată din lipsa de cvorum. Declarații și reacții AICI!

0
738
Constituirea Consiliului Local Municipal Focșani s-a amânat sâmbătă din lipsa de cvorum. Cu alte cuvinte, Focșaniul este în continuare fără viceprimari iar șefii municipalității nu pot intra în pâine, din această cauză. Ședința de sâmbătă în care trebuia să fie constituit noul Consiliu Local Focșani, dar și primarul ales, Cristi Misăilă să depună jurământul a fost amânată, cel mai probabil, pentru ziua de marți. Motivul amânării a fost acela că cei 8 consilieri aleși ai Partidului Național Liberal au lipsit din sală.
Secretarul Primăriei Focșani, Eduard Corhană a explicat că ședința a fost amânată din cauza faptului că din cei 21 de consilieri doar 13 au fost prezenți – 9 consilieri PSD, 2 consilieri UNPR, consilierul ALDE şi cel independent.

“Astăzi, 25 iunie 2016 a fost convocată prin ordinul prefectului ședința de constituire a Consiliului Local. Motivat de faptul că în sală au fost prezenți 13 consilieri din cei 21, număr insuficient pentru ca ședința să fie legal constituită, prezența minimă obligatorie fiind de 14, s-a hotărât amânarea pentru o dată ulterioară, cel mai probabil, marți pe 28 iunie”, a spus secretarul Primăriei Focșani, Eduard Corhana.

La rândul său, Cristi Misăilă a declarat că este o lipsă totală de responsabilitate din partea celor de la PNL care nu au catadicsit să vină la ședința ce ar fi permis ca activitatea Primăriei să intre pe un făgaș normal după alegerile din 5 iunie.

“Este o lipsă totală de responsabilitate din partea colegilor din Partidul Național Liberal pentru că încă odată se dovedește că nu acceptă o înfrângere și în al doilea rând e un dispreț total față de cetățenii care i-au votat”, a declarat, după ședință, primarul ales, Cristi Misăilă.

Primarul în funcție, Decebal Bacinschi, prezent și el la ședință, în ciuda stării de sănătate precare a declarat că majoritatea fragilă pe care o deține PSD în Consiliul Municipal va fi o piatră grea pentru social democrați, mai ales atunci cânbd proiecte importante vor avea nevoie de două treimi din voturi pentru a fi aprobate.

“După cum știți, în ultimii ani am încercat și am obținut fonduri europene. Ca un sfat, Cristi Misăilă ar trebui să ajungă la o înțelegere pentru proiectele ce urmează să fie promovate, că altfel va suferi comunitatea. Sunt proiecte care vor trebui votate cu două treimi. Poate se va ajunge la o înțelegere, în funție de alinațele politice ce se vor face în perioada următoare. Așa cum este consiliul acum, va fi foarte greu. Primarul este neputincios în fața Consiliului Local”, a declarat Decebal Bacinschi.

Surse din interiorul Partidului Național Liberal au declarat pentru Jurnal de Vrancea că absența consilierilor din sală este justificată. Liberalii doresc să finalizeze discuțiile cu UNPR pentru a reuși să creeze o majoritate în CL Focșani. PNL are 8 consilieri locali, iar UNPR 2, majoritatea simplă fiind de 11 consilieri din cei 21.  Cel mai probabil, liberalii vor încerca să poarte discuții și cu Emanuel Gongu, singurul independent ales în data de 5 iunie. Aceleași surse au declarat că pe lângă negocierile nefinalizate, unul dintre consilierii liberali se află în concediu de odihnă și nu putea să fie prezent la ședința de sâmbătă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.