Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateConstruirea unui campus liceal și universitar în Vrancea a devenit o certitudine! Proiectul a pornit la...

  Construirea unui campus liceal și universitar în Vrancea a devenit o certitudine! Proiectul a pornit la inițiativa regretatului Cătălin Toma

  Ministrul Educației, Ligia Deca, și membrii Consorțiului pentru învățământ dual din județul Vrancea au făcut un pas hotărâtor spre îmbunătățirea educației și pregătirii profesionale a tinerilor. În cadrul unei întâlniri desfășurate ieri, 8 aprilie, la sediul Ministerului Educației, a fost semnat un contract de finanțare între ministrul de resort și vicepreședintele Ionel Cel-Mare, contract pentru construcția unui campus integrat în județ.

  Inițiativa, coordonată de Consiliul Județean Vrancea, a adunat la aceeași masă două universități, patru unități de învățământ preuniversitar, patru operatori economici și inspectoratul școlar, într-un efort comun pentru a sprijini tinerii din comunitatea vrânceană în dezvoltarea competențelor necesare pentru a se integra cu succes pe piața muncii.

  „Cred în puterea pe care ruta duală completă o are în asigurarea unei formări profesionale de calitate pentru tineri, iar întâlnirea de astăzi a fost o dovadă a determinării pe care echipa de implementare a proiectului o are pentru a-și atinge obiectivele. Îi asigur pe membrii consorțiului de întreg sprijinul Ministerului Educației în implementarea proiectului!”, a transmis ministrul Ligia Deca.

  Campusul integrat va oferi un mediu propice pentru învățământul dual, punând accent pe domenii-cheie pentru economia locală, precum turismul, mecatronica și robotică, industria alimentară. Astfel, tinerii vor beneficia de o pregătire adecvată și adaptată nevoilor pieței muncii, pregătindu-i pentru o carieră de succes în domeniile menționate.

  Semnarea acestui contract reprezintă un angajament ferm al autorităților locale și centrale în susținerea educației de calitate și a formării profesionale a tinerei generații, contribuind la dezvoltarea durabilă a județului Vrancea și la consolidarea economiei locale prin forța de muncă bine pregătită.

  Valoarea proiectului este de 57.146.578,28 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR 104.465.657,39 lei. La semnarea sa a participat și senatorul liberal Raluca Ioan, care a ținut să precizeze faptul că această inițiativă, de realizare a unui campus școlar, a aparținut regretatului președinte al PNL Vrancea și al consiliului județean, Cătălin Toma.

  „Pot spune că este un proiect a cărui evoluție am urmarit-o cu mare atenție, în calitate de senator PNL Vrancea; am avut multe discuții cu Cătălin despre acest proiect; a fost nevoie de energie și persuasiune pentru a trece cu bine peste inevitabilele bariere birocratice. Le mulțumesc pentru profesionalism și dedicare și pentru cum au sprijinit aceste proiect doamnei ministru Ligia Deca, funcționarilor din Ministerul Educației și în egală măsură admirabilei echipe din Consiliul Județean Vrancea, conduse de președintele Ionel Cel-Mare și administratorul public Adrian Crețu”, a scris pe pagina sa de socializare senatorul Raluca Ioan.

  Prin intermediul acestei finanțări, se va realiza construcția unui campus școlar și universitar în Focșani, pe o suprafață de peste două hectare. Proiectul va cuprinde 4 corpuri de clădire distincte: un corp principal dotat cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale și laboratoare, un cămin studențesc, o cantină și o bază sportivă. De asemenea, campusul va integra soluții de energie alternativă, inclusiv panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto, alături de o parcare dedicată.

  Această infrastructură va fi concepută pentru a oferi resurse educaționale ample, mobilier modern și ateliere practice pentru elevi și studenți. De asemenea, va fi dotată cu ateliere digitale, adaptate specificului liceelor și universităților tehnologice, pentru a susține pregătirea profesională optimă a tinerilor. În același timp, campusul va furniza și facilități sociale destinate elevilor și studenților, consolidând astfel suportul lor în comunitate.

  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cronica dimineții – 29.05.2024

  1. În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis,...

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...