Continuă controalele în județ: fără măști la piscină, clienți primiți în interiorul restaurantului

0
347

Nu toți vrâncenii – fie ei persoane fizice sau juridice – au înțeles importanța respectării măsurilor de protecție în contextul pandemiei de coronavirus. Acestea ar fi concluziile ultimelor controale efectuate de structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne ieri, acțiuni la care au participat peste 200 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, ai Ministerului Sănătății, ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Au fost efectuate verificări în zonele aglomerate, restaurante, terase, piscine, piețe, zone de agrement, dar și în trafic, la 65 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate. Nu mai puțin de 69 de locații și 27 de mijloace de transport în comun au fost controlate ieri, fiind totodată legitimate 197 de persoane.

actiuni ipj 1 - Continuă controalele în județ: fără măști la piscină, clienți primiți în interiorul restaurantuluiactiuni ipj 8 - Continuă controalele în județ: fără măști la piscină, clienți primiți în interiorul restaurantuluiactiuni ipj 7 - Continuă controalele în județ: fără măști la piscină, clienți primiți în interiorul restaurantuluiactiuni ipj 6 - Continuă controalele în județ: fără măști la piscină, clienți primiți în interiorul restaurantuluiactiuni ipj 5 - Continuă controalele în județ: fără măști la piscină, clienți primiți în interiorul restaurantuluiactiuni ipj 3 - Continuă controalele în județ: fără măști la piscină, clienți primiți în interiorul restaurantuluiactiuni ipj 2 - Continuă controalele în județ: fără măști la piscină, clienți primiți în interiorul restaurantului

Echipele mixte de control au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei, fiind totodată dispusă măsura confiscării mai multor bunuri, în valoare de 3.444 de lei. Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 19. Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”, au comunicat polițiștii.

Oamenii legii au dat și două exemple de abateri pe care le-au constat. Astfel, la o piscină din Focșani au fost găsiți un tânăr de 28 ani și o tânără de 22 de ani, care la momentul intrării în incinta unității nu purtau măști de protecție, fără ca cineva să îi „deranjeze”. Posibil însă să se gândească a doua oară dacă se merită o amendă, dat fiind că au fost sancționați contravențional. Aseară, la ora 21.30, nu mică le-a fost surpriza organelor de control ajunse la un restaurant, când s-a constat că reprezentanții societății comerciale au permis accesul clienților într-o încăpere în care era interzisă servirea publicului, fiind identificate și mese la care se aflau mai mult de 4 persoane. Aici nu se încălcau doar regulile impuse de starea de alertă, ci și alte norme mai vechi, întrucât în interior se permisese fumatul. În plus, în urma verificării, s-a ajuns la concluzia că reprezentanții societății nu au asigurat verificarea periodică a mijloacelor de primă intervenție.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.