Contrabandiști de țigări, trimiși în judecată. Inculpații au fost prinși în urma unui flagrant

0
107

O acțiune demarată în forță în urmă cu trei luni s-a soldat cu trimiterea în judecată a trei persoane, aceleași care la acea dată erau propuse pentru arestare. Pe 13 februarie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea, Galați, Buzău și Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT – BT Vrancea efectuau 12 percheziții domiciliare, după un flagrant realizat în urmă cu o zi în Galați.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 176 de pachete de țigări, tutun vrac, două cutii cu tuburi de țigarete, dispozitive de fabricat țigări, 18.300 de lei, 650 de euro, 80 de lire sterline, precum și 15 telefoane mobile. La data de 12 februarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au surprins în flagrant delict, în județul Galați, trei bărbați, de 44, 48, respectiv 49 de ani, care ar fi vândut 1.100 de pachete de țigări, pentru suma de 7.300 de lei”, comunicau oamenii legii. Cele trei persoane reținute la acea dată au fost trimise în judecată săptămâna trecută, însă tabloul infracțional pare mult mai amplu.

În fapt, din anul 2019, un bărbat din Republica Moldova, împreună cu alți 5 bărbați și două femei, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comercializarea pe teritoriul României a țigărilor aduse din Republica Moldova, fără a plăti accize și aducând astfel un prejudiciu bugetului statului”, se arăta la acea dată în comunicatul oficial.

În prezent, doi dintre inculpații trimiși în judecată sunt sub măsuri restrictive – arest preventiv și arest la domiciliu, în timp ce al treilea fusese plasat sub control judiciar până în luna martie.

„Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea pentru arestare preventivă și în consecință: 1) Dispune arestarea preventivă a inculpatului – A. V. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 februarie 2020 şi până la data de 13 martie 2020, inclusiv. 2) dispune faţă de inculpatul I.N. măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 30 zile, cu începere de la 14 februarie 2020 – ora 03.35 până la data de 14 martie 2020. Obligă inculpatul ca pe durata controlului judiciar: – să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa – Inspectoratul Județean de Poliție Galaţi – Serviciul supravegheri judiciare; – să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; – să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi din cauză. 3) dispune faţă de inculpatul B. F. măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 februarie 2020 – ora 03.40 şi până la data de 14 martie 2020, inclusiv. Pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: – să nu părăsească imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar; – să se prezinte la organul de urmărire penală”, se arăta în încheierea din februarie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.